Kayserili işadamları Macaristan'da

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Macaristan’ın Miskolc Belediye Kriza Ákos tarafından imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra iki şehir arasında ilişkiler yoğunlaştı. Miskolc Belediye Başkanı Kriza Akos'un misafiri...

Google Haberlere Abone ol
Kayserili işadamları Macaristan'da

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Macaristan’ın Miskolc Belediye Kriza Ákos tarafından imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra iki şehir arasında ilişkiler yoğunlaştı. Miskolc Belediye Başkanı Kriza Akos'un misafiri olarak Macaristan'a gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Mermerkaya, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Macaristan İstanbul Başkansolusu Büyükelçi Kiss Gábor, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, Kayseri Meclis Üyesi Hakan Mahiroğlu, MÜSİAD Şube Başkan Vekili Kemal Lekesiz ile sanayici ve işadamları Miskolc ve Budapeşte'de incelemelerde bulundu.

Kayseri heyetini Budapeşte'de Macaristan Parlamentosunda Başkan Yardımcısı Sándor Lezsák ve Milletvekili Bartos Mónika kabul etti. Lezsák ve Mónika, işadamlarının Miskolc'e yatırım yapmaları durumunda hükümet olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletti. Heyet Miskolc'te Borsod-Abaúj-Zemplén Eyaleti Valisi Demeter Ervin, Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos, Başkan Yardımcıları Kiss Gábor ve Milletvekili Dr. Zsiga Marcell, Miskolc Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Torma András ve Borsod-Abaúj-Zemplén Eyalet Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamás heyeti kabul ederek işbirliği, yatırım, teşvik, destek imkanlarını anlattı. Macaristan'ın Miskolc bölgesine yapılan yatırımların yüzde 50'sini AB hibe olarak verdiği bunun yanında merkezi hükümet ve belediyenin Türkiye'den gelecek işadamlarına özel yatırım desteği verebileceklerinin altını çizdiler.

Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos konuşmasında, “Şehrimizin organize sanayi bölgesinde dünyaca tanınan firmaların imalat sanayi yatırımları bulunuyor. Macaristan'ın 3. büyük şehri olan kentimizdeki bu yeni fırsatlardan siz Kayserililerin de yararlanmalarını istiyorum.” dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise Kayseri olarak birçok alanda ciddi tecrübeleri olduklarını, bu tecrübeleri Miskolclülerle paylaşmaya hazır olduklarını aktardı.

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz da işadamlarına büyük işler düştüğünü belirtip, “Bizler işadamlarımıza destek vermeye, tecrübe ve bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Bu işbirliklerinin Kayseri ve Miskolc'a sanayi ve ticaretin yanında sosyal, eğitim, sportif ve siyasi katkıları da olacaktır.” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ise Kayseri Ticaret Odasını slayt eşliğinde tanıtıp, “Karşılıklı işbirliklerini artırmak için Miskolc'deyiz. Yatırım için fırsatlar olan bölge. Bizler Miskolc'a yatırım yapmayı planladığımız gibi sizleri de Kayseri'ye yatırıma bekliyoruz.” dedi.

Kayseri heyeti 15 - 19 Eylül 2014 tarihinde Miskolc'lü yetkilileri Kayseri'ye davet etti. CİHAN

Yorumlar