Kayıp milyonlar skandalı: Akşener'in kasası Ümit Dikbayır ihraç talebiyle disipline verildi

İyi Parti'de Meral Akşener'in en yakını hatta akrabası olan ve partinin bütün malvarlığını kontrol altında tutan isim olarak bilinen Ümit Dikbayır için ihraç istemli disiplin süreci başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'de kayıp milyonlar skandalı büyüyor

İyi Parti'de "kayıp milyonlar skandalı" her geçen gün büyüyor.

132 milyon TL kayıp para skandalında adı geçen ve Akşener'in hesaplarını incelettiği iddia edilen eski Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, "Kesin ihraç istemiyle" disipline sevk edildi.

Partideki, "kayıp milyonlar skandalı"nın patlak vermesi üzerine bir açıklama yapan Dikbayır, "Genel Başkan gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım." demişti. 

NE OLMUŞTU?

Disiplin Kurulu'na dilekçe veren Dikbayır, kendisi hakkındaki iddialar ile Akşener'in aile bireyleri, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesini istemişti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, “Kazık atan herkesi sileceğim” ifadesini kullanmış ve bu sözlerle İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ile Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ı hedef aldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Akşener’in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır, Genel Başkan'ın bu sözlerinin ardından Disiplin Kurulu’na dilekçe vererek, iddiaların araştırılmasını istemişti. Dikbayır, dilekçesinde, kendisi hakkındaki iddialar ile birlikte Meral Akşener'in aile bireyleri, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi talebinde bulunmuştu.

Detaylar Ekleniyor...

Yorumlar