Kavga büyüyor: Meral Akşener ile Aytun Çıray'ın arası açıldı

CHP'nin İyi Parti'ye transfer ettiği Aytun Çıray ile Meral Akşener'in arası son kurultayda yaşananlar nedeniyle açıldı. Çıray, İyi Parti içindeki CHP kolu olarak biliniyordu. Çıray'ın saf dışı kalmasıyla CHP'nin İyi Parti üzerindeki gölgesi de kalkmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener ile Aytun Çıray'ın arası açıldı

İYİ Parti kurultayında yaşanan liste krizi devam ederken, CHP ile İyi Parti arasındaki ittifakta önemli rol oynadığı ileri sürülen Aytun Çıray'ın saf dışı kalması, partinin CHP etkisinden sıyrılmaya çalıştığı yorumlarına neden oldu. CHP'nin milletvekili transferiyle rehin aldığı İyi Parti son yapılanmayla CHP'nin etkisinden bir nebze de olsa kurtulmuş durumda.

İYİ Parti'deki liste kriziyle ilgili, "İç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum" diye konuşan Genel Başkan Meral Akşener'e Milletvekili Aytun Çıray'dan yorum geldi. Çıray, partide olup bitenlerin iç mesele olmadığını söyledi.

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda yapılan seçimde 50 kişilik Genel İdare Kurulu'na (GİK) giremeyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partinin genel başkanı Meral Akşener'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Çıray, kurultayda, yeniden seçilen Akşener'in 100 kişilik anahtar listesinde yer almasına karşın GİK’e girememiş ve durum İYİ Parti içinde krize neden olmuştu. Çıray, dün Meclis'te parti içinde yaşananlarla ilgili yöneltilen sorulara, “Bizim derdimiz memleket meselesi, derdimiz işsizlik, bizim derdimiz umutsuz gençler. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum” yanıtını veren Akşener'e tweet atarak karşılık verdi.

Çıray, "İYİ Parti'de olan bitenler partinin bir iç meselesi değildir" paylaşımında bulundu.

Yorumlar

[email protected] evet her zaman bu vatan için mücadelede dimdik ayakta kalabilmeliyiz.. ZAFERE MUTLAKA ANCAK ALLAHA VARAN YOL KADAR DİMDİK AYAKTA YÜRÜYEBİLMELİYİZ..şuna buna değil sadece ALLAHA en baştaaaa.....