Katar Altay tankı satın alacak

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen dünyanın en iyi tanklarından biri olan Altay tankına talipler yağıyor. Türk ordusunun ilk etapta 250 adet alacağı Altay tankına Katar'da talip oldu. BMC, Katar için 100 Altay tankı üretip teslim edecek.

Google Haberlere Abone ol
Katar Altay tankı satın alacak

Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı gösteren Altay tankı dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. 3+ nesil Altay tankı en gelişmiş sistemleri barındırıyor. 

Tüks Silahlı Kuvvetleri için ilk etapta 250 adet üretilecek olan Altay tankından toplamda kuvvete bin tank teslim edilecek.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisi hamlesi, meyvelerini veriyor. Güvenlik güçlerinin ihtiyaçları yurt içindeki kaynaklardan karşılanırken, ihracat da her geçen gün artıyor. Katar, Türkiye'de üretilen Altay tanklarından almak için Ankara ile imzaları attı. Buna göre Katar, 100 adet tank alacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Milli Ana Muharebe Tankı Altay' programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, Katar'ın 100 adet Altay Ana Muharebe Tankı (AMT) siparişi verdiğini söyledi. Yapılan anlaşmaya göre Katar'a, ilk etapta 40 adet tank teslim edilecek.

Yorumlar