Kansere yakalanan kraldan ilk açıklama

Kanser hastalığına yakalandığı öğrenilen İngiltere Kralı Charles, teşhis sonrasında ilk kez hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kansere yakalanan kraldan ilk açıklama

İngiltere Kralı 3. Charles, kanser teşhisi aldıktan sonra kamuoyuna yönelik ilk açıklamasını yaptı. Norfolk'taki Sandringham House Sarayı'nda tedavi gören Kral, bu zorlu süreçte kendisine iletilen destek mesajları için teşekkürlerini iletti.

DESTEK MESAJLARININ ÖNEMİ

Kral, "Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir" diyerek, aldığı destek mesajlarının moralini nasıl yükselttiğini ve kamuoyundaki anlayışın artmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Kral Charles, Birleşik Krallık ve dünya genelinde kanser hastaları ile ailelerini destekleyen kuruluşların önemine dikkat çekti.

TEDAVİ VE TEŞHİS SÜRECİ

26 Ocak'ta prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yatan Kral Charles, 29 Ocak'ta taburcu edildi. Buckingham Sarayı, yapılan kontrollerde kanser teşhisi konulduğunu duyurdu. Kanserin türü ve evresine dair detaylar paylaşılmazken, Başbakan Rishi Sunak kanserin erken evrede olduğunu belirtti.

Peki, Kral Charles ne kanseri, hastalığı tam olarak nedir? İşte detay:

 

Yorumlar