Kanlı saldırıdan kaçmak için kirişlere tutundular

Çekya'daki üniversite saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ve detaylar gelmeye başladı. Saldırgan 25 yaşında bir erkek çıktı. Saldırıya maruz kalanlardan 15 kişi ölürken, saldırıdan kaçmaya çalışanların halleri görenlerin yüreğini burktu.

Google Haberlere Abone ol
Kanlı saldırıdan kaçmak için kirişlere tutundular

Prag'daki Charles Üniversitesi'nde yaşanan trajik silahlı saldırı, 15 kişinin ölümü ve 24 kişinin yaralanması ile sonuçlandı. Saldırgan, üniversitenin öğrencisi David Kozak olarak tespit edildi.

SALDIRI ANININ DETAYLARI

Saldırının yeni görüntüleri, David Kozak'ın üniversite binasından çevredekilere rastgele ateş açtığını gösteriyor. Güvenlik güçleri, saldırgana karşılık verdi, ancak bu korkunç olayın yarattığı hasar büyüktü.

Çekya üniversite saldırısı

DRAMATİK ANLAR VE KAÇIŞ ÇABALARI

Görüntüler, bazı öğrencilerin pencerelerden dışarı atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştıklarını gösteriyor. Diğer öğrenciler ise binanın çatısına çıkarak kurtarılmayı bekledi.

Çekya üniversite saldırısı

Bir öğrenci, saldırganın odasına girmeye çalışırken, odadaki eşyalarla kurduğu barikat sayesinde hayatta kaldığını anlattı.

ÇEKYA'DA SİLAHLI SALDIRILARIN GEÇMİŞİ

Bu olay, nadiren silahlı saldırıların yaşandığı Çekya için bir istisna. 2015'te Uhersky Brod'da bir restorana ve 2019'da Ostrava'da bir hastaneye yapılan saldırılar, ülkenin karşılaştığı benzer trajediler arasında yer alıyor.

Yorumlar