'Kadın kollarının kaldırıldığı gün Kadınlar Günü daha güzel kutlanacak'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadın kolları kaldırıldığı gün, Dünya Kadınlar Günü’nün daha güzel kutlanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kadın kollarının kaldırıldığı gün Kadınlar Günü daha güzel kutlanacak'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadın kolları kaldırıldığı gün, Dünya Kadınlar Günü’nün daha güzel kutlanacağını söyledi. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından temin edilen ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin organize ettiği 43 dikiş makinesi, Mardin Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konfeksiyon Atölyesi’ne bir TIR’la gönderildi.

Dikiş makinelerinin gönderilmesiyle ilgili DENİB’de bir tören düzenlendi. Törene Bakan Zeybekci, AK Parti milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Gülseren Özlem Yıldız katıldı. Burada konuşan Müdür Yıldız, Kızıltepe’de bir öğrencisinin, arkadaşlarının okullardan alınıp küçük yaşta gelin edildiğine dair bir mektup okudu. Zeybekci de Hakkari’ye gittiğinde yüzlerce çocuğun bir tek arızalı konfeksiyon makinesinin başında meslek öğrenmek için gayret gösterdiğini gördüğünü aktardı.

‘66. BÖLGE DESENİZ DAHİ BAZI ŞEYLER OLMUYOR’

Mevcut teşvik sistemiyle zemin oluşturulmadan bir şey olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “Altıncı bölge, bugün bizim bu konfeksiyon atölyelerini göndereceğimiz bölgeler. Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, o bölge yani. O bölgedeki 15-16 tane ilimiz altıncı bölge. Buralara altyapı oluşturmadığınız sürece, buralarda iklimi olgunlaştırmadığınız sürece, buralarda bu tarz teşvik ettiğiniz alanların zeminini oluşturmadığınız, eğitimini vermediğiniz sürece bırakın altıncı, 66. bölge deseniz dahi bazı şeyler olmuyor.” şeklinde konuştu. Zorlukların yaşandığı bir dönemde şu anda atılan adımların son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “O bölgede bizim gönderdiğimiz konfeksiyon atölyesi eminim yüzlerce gencimizin bir meslek öğrenmesi, meslek öğrenen insanın geleceğe güvenle bakması, geleceğe güvenle bakan bir insanın ondan sonra da yanlış yerlerde olmaması ve yanlış aktivitelerin içine götürülmemesi, biraz önce başkanımızın dediği gibi belki o çocuklarımızın erken yaşta, daha çocuk denecek yaşta evliliklere zorlanmamasının da sanırım bir vesilesi olacaktır diye düşünüyoruz. Sanayicilerimize bu devam edecek, yani o bölgede birkaç tane daha ilde bizden böyle bir istek geleceğini ben şimdiden size müjdesini vereyim. Biz bunu TİM olarak da diğer ihracatçı birliklerimize ve illerimize de bunu göndereceğiz. İnşallah bu örnekle o bölgede yaklaşık 15 civarında ilde aynı şekilde atölyeyi kurmak istiyoruz.” dedi.

'KADIN KOLLARI KALDIRILDIĞINDA KADINLAR GÜNÜ ÇOK DAHA GÜZEL KUTLANACAKTIR'

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın çok güzel olduğunu söyleyen Nihat Zeybekci, “Ne zaman Kadınlar Günü en güzel şekilde kutlanacak biliyor musunuz? Bizim ülkemizde bütün siyasi partilerde, bütün toplum kuruluşlarında, bütün hemşehri derneklerinde kadın kollarının kaldırıldığı gün, Dünya Kadınlar günü çok daha güzel kutlanacaktır. Neden bunu söylüyorum? Allah aşkına, siyasi partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları olsun? Tabii ki ülkemizde nereden başladığımızı da unutmamak lazım. Kadınlarımızın siyasete, ticaret hayatına, bilim hayatına katılımlarıyla ilgili tabii ki hemen hemen sıfır noktasından buralara geldiler. Birçok alanda kadınlarımız, erkekleri geçmiş durumda. Eminim siyasette, odalarımızda, sivil toplum kuruluşlarında da inşallah erkeklerle yarışır hale gelecekler. O gün de inşallah siyasi partilerimiz, dünyanın birçok modern ülkesinde olduğu gibi kadın kollarını iptal edecekler, lağvedecekler. Ondan sonra Dünya Kadınlar Günümüz daha güzel kutlanacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TIR’a Bakan Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından yüklenen dikiş makineleri Mardin’e gönderildi. Törenden sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla PAÜ El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca tarafından, Buldan’ın el dokuması kumaşlarından hazırlanan "Eksik Etek" sergisi açıldı. CİHAN

Yorumlar