Jenna Ortega kimdir? Gönüllere taht kuran Hollywood yıldızı gündemde

Jenna Ortega, rol arkadaşının Filistin'e destek vermesi nedeniyle işinden olmasına sessiz kalmadı, oynadığı filmden ayrıldı. Bununla da yetinmedi milyonlarca takipçisi bulunan Instagram hesabından Filistin için bağış kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Jenna Ortega kimdir? Gönüllere taht kuran yıldız

Jenna Ortega'nın kim ve nereli olduğu soruları Filistin konusunda takındığı müsbet tavır sonrasında gündem oldu. Filistin'e destek veren rol arkadaşının filmden kovulmasına sessiz kalmadı. Kendisi de filmden ayrıldı. Bununla da yetinmedi. Sosyal medya hesabından Filistin'e destek kampanyası başlattı. 

JENNA ORTEGA KİMDİR?

Jenna Marie Ortega, 27 Eylül 2002'de Palm Desert, Kaliforniya, ABD'de doğdu. Meksika ve Porto Riko kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ortega, altı kardeşin dördüncüsüdür. Genç yaşta oyunculuğa adım atan Jenna, çocuk oyuncu olarak kariyerine başladı.

Jenna Ortega, 2012 yılından itibaren oyunculuk kariyerine başladı ve birçok dizi ve filmde rol aldı. En dikkat çekici rollerinden biri, 2014-2019 yılları arasında yayınlanan "Jane the Virgin" dizisindeki performansıydı. Bu dizideki rolüyle tanınan Ortega, ardından 2016-2018 yılları arasında Disney Channel'da yayınlanan "Stuck in the Middle" dizisinde Harley Diaz karakterini canlandırdı ve bu rolüyle Imagen Ödülü'nü kazandı.

Jenna Ortega kimdir? Gönüllere taht kuran yıldız

2019 yılında Netflix'in popüler dizisi "You"nun ikinci sezonunda Ellie Alves karakterini canlandıran Ortega, aynı yıl "Yes Day" filminde de yer aldı. 2021'de "The Fallout" adlı gençlik drama filmindeki performansıyla eleştirmenlerin beğenisini topladı ve 2022'de "Çığlık" ve "X" adlı korku filmlerinde oynadı. Ayrıca, Netflix'in korku-komedi dizisi "Wednesday"de Wednesday Addams karakterini canlandırarak Altın Küre Ödülleri ve Ekran Oyuncuları Derneği Ödüllerine aday gösterildi.

FİLMOGRAFİ VE BAŞARILARI

Jenna Ortega'nın filmografisi, "Iron Man 3", "The Little Rascals Save the Day", "Saving Flora", "The Fallout", "Çığlık", ve daha birçok önemli yapımda yer almasını içerir. Televizyonda ise "Rob", "CSI: NY", "Days of Our Lives", "Rake", "Jane the Virgin", "Stuck in the Middle" ve "Wednesday" gibi başarılı projelerde rol aldı. Müzik videolarında da yer alan Ortega, "Chapstick" şarkısının videosunda göründü.

Ödüller açısından, Imagen Awards ve Fright Meter Awards gibi prestijli organizasyonlardan adaylıklar ve ödüller kazandı. Ayrıca, MTV Movie & TV Awards'da "Scream"deki performansıyla "Most Frightened Performance" ödülünü kazandı.

SON PROJELER VE GELECEK PLANLARI

Jenna Ortega'nın gelecek projeleri arasında "Scream 6", "Beetlejuice 2", "Finestkind", "Miller's Girl", "Winter, Spring, Summer, or Fall", ve bir Trey adlı yapımın post-prodüksiyon aşamaları yer alıyor. Ayrıca, "Wednesday" dizisindeki başrolüyle devam eden çalışmaları, onun yeteneklerini ve Hollywood'daki yükselen yıldız statüsünü pekiştirmekte.

Ortega'nın oyunculuk kariyeri, çeşitli rollerdeki başarılı performansları ve genç yaşta elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Gelecek projeleri ve devam eden çalışmalarıyla, onun yıldızının daha da parlaması bekleniyor.

FİLİSTİN'E DESTEK VEREN ARKADAŞINI YALNIZ BIRAKMADI

Kült korku serisinin başkarakterlerinden Sam Carpenter’ı canlandıran Melissa Barrera, Filistin’e desteğinden dolayı yapım şirketi Spyglass tarafından kovulmuştu.

Barrera’nın ardından serinin bir diğer başrolü Jenna Ortega’nın yeni filmde yer almayacağı öğrenildi.

Ortega’nın ‘takvim uyuşmazlığı’ nedeniyle yapımdan ayrıldığı belirtildi.

Filistin’e destek çıktığı bilinen Ortega’nın takvim uyuşmazlığı nedeniyle kadrodan ayrılması, Barrera’nın kovulmasından bir gün sonra geldiği için sosyal medyada inandırıcı bulunmadı.

Yorumlar