İYİ Parti'de itiraflar, sırlar dökülmeye başladı: Ümit Özdağ partideki FETÖ'cüyü açıkladı

İyi Parti kongresinden sonra dışlanan isimler arasında yer alan Ümit Özdağ partideki FETÖ'cünün kim olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti dökülmeye başladı, Ümit Özdağ açıkladı

İYİ Partili Ümit Özdağ, İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu itiraf etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu itiraf etti.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’n sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan İYİ Partili Ümit Özdağ, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu açıkladı.

Yeni Akit'in haberine göre Buğra Kavuncu'nun FETÖ’cü Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, “Kendisi FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış.” ifadelerini kullandı.

Kavuncu’nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz’dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı. Buğra Kavuncu'nun kendisi için en büyük hakyal kırıklığı ve kırılma olduğunu vurgulayan Özdağ bunun izahının olmadığını belirtti.

Öte yandan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söyleyerek, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler." ifadelerini kullandı.

BUĞRA KAVUNCU'DAN İLK CEVAP

Özdağ’ın bu sözleri sonrası İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu CNN Türk canlı yayınına bağlanarak cevap hakkını kullandı. Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kavuncu bir hukuk katliamı yapıldığını söyleyerek "Parti içi bir mesele bu. Yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım iftiralarla ilgili. İstanbul kongresinde kendisi taraf oldu" diye konuştu. Kavuncu, "Allah başkasına iftira atmaktan bizi saklasın" dedi.

Fettah Tamince iddialarına da yanıt veren Kavuncu, "2010 tarihi itibarıyla fiili iş hayatım sona erdi. Benim başkanvekili olduğum dönemde Zeki Bilge İşadamları Derneği'nin başkanlığını yapıyordu" dedi. Evrakla oynandığını söyleyen Kavuncu, "Böylece Tamince dernek başkanı oldu. Tamince ile aynı dönemde çalışmışız gibi bir algı oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

Kavuncu, "Özdağ, İstanbul kongresinde kapı kapı dolaşıp aynı iftiraları tüm delegelere yaptı. Bütün bunların karşılığının olmadığını il delegeleri gösterdi" dedi.

Kavuncu, kendi üzerinden İYİ Parti'nin yıpratılmaya çalışılmasına tepki göstererek "Benim üzerimden partiyi yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Ödemem gereken bedel neyse öderim" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ YÖNETİMİNDEN İLK TEPKİ

Ümit Özdağ'ın gündemi sarsan sözlerine parti yönetiminden yanıt gecikmedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kendini kime yutturduysan bilmem ama sende İYİ Parti'ye zarar verebilecek kalibre olmadığı gibi, İYİ Parti'de de buna izin verecek bir yönetici kadrosu zaten yok. Niyetiniz ve pazarlıklarınız ifşa olmuştur. Herkes için hayal kırıklığısınız. Kurultay tuzağını gördü, oyununu bozdu.!" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Twitter hesabından bir paylaşım daha yapan Dervişoğlu, "Başkası anlatsaydı belki anlamayacaktık... Kendisi anlattı, hepimiz ne olduğunu anladık! Sabrın sonu selametmiş!" dedi.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Tam adı Saltuk Buğra Kavuncu olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve parti sözcüsü Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğmuştur. Buğra Kavuncu, baba tarafından aslen Adana Ceyhan‘lıdır. Öğrenim hayatına Kanada'da Edmenton İlkokulu'nda başlayan Buğra Kavuncu, Ankara Çizmeci İlkokulu'nda devam ederek başlamıştır. Ortaokulu ise Namık Kemal Ortaokulu'nda okumuştur. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamlayan Buğra Kavuncu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi'nde tarım ekonomisi alanında asistan olarak çalışan Buğra Kavuncu, iş hayatına 1997 yılında Kazakistan'ın Almatı şehrinde Yapı Kimyasalları alanında girişimci olarak başlamıştır.

Profosyonel anlamda iş hayatına 2006 yılında BASF şirketinde başlayan Buğra Kavuncu, şirket bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1997-2006 yılları arasında ortağı ve yönetici olduğu, Almatı'da kurduğu USTA LLP isimli firmasını Orta Asya’da yapı kimyasalları alanında yaptığı yatırımlarla büyüten Buğra Kavuncu, 2006-2008 yılları arasında BASF Const-ruction Chemicals Central Asia LLP’de, 2008-2010 yılları arasında ise BASF Central Asia’da Genel Müdür olarak çalıştı. 2010-2012 yılları arasında BASF Yapı Kimyasalları Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ülkeleri Pazar Yöneticisi olarak İsviçre’de görev alan Buğra Kavuncu, 2012 - 2014 yılları arasında BDT Ülkeleri Pazar Yöneticisi olarak görev yapmasının yanı sıra BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürdü.

Ocak 2016 itibarıyla BASF Türk Kimya CEO’su olarak atanan Buğra Kavuncu, 2006'da katıldığı BASF bünyesinde 10 yıl boyunca çeşitli ülkelerde üst düzey yönetici olarak görev yaparak satış, pazarlama ve yatırım alanında deneyim kazandı. İleri derecede Rusça, Kazakça ve İngilizce bilen Buğra Kavuncu, 2018 yılında  İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Parti sözcüsü görevini de üstlenen Buğra Kavuncu, evli ve 2 erkek, 1 kız çocuğu babasıdır. Basketbol, bisiklet, kayak ve yüzme sporlarıyla ilgilenen Buğra Kavuncu, Türk müziği, Türk tarihi ve özellikle Türkistan (Orta Asya) tarihiyle de yakından ilgileniyor.

 

 

Yorumlar