İsyan bayrağı açan Tezcan'dan yeni açıklama

Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Tezcan, Kılıçdaroğlu'na bayrak açtıktan sonra yeni bir açıklama daha yaparak Kılıçdarğlu'na beklenmedik ifadelerle yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
İsyan bayrağı açan Tezcan'dan yeni açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri olarak bilinen eski Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, "Seçim bittiği gün Kemal Bey'in 'Yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim' demesini beklerdik" şeklinde yeni bir açıklama daha yaparken, değişim olmaması halinde yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil birçok ili kaybedebileceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçildiği günden bu yana yakın kurmayları arasında yer alan, seçimin ardından diğer üyelerle birlikte Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) istifa eden Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha görevi bırakma çağrısı yaptı. Tezcan, Seçim bittiği gün Kemal Bey'in 'Yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim' demesini beklerdik" ifadelerini kullandı. Tezcan, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kaybetme endişesini de dile getirdi.

TEZCAN: DEĞİŞİME ÖNDER OLMASINI BEKLERDİK

CHP'nin önemli isimlerinden biri olan Tezcan, seçim hezimeti sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme arzusunun yanlış olduğunu söyledi. Tezcan, "Kemal Bey'in 'Bütün seçmene, partiye teşekkür ediyorum. Buraya kadar getirdik. Bundan sonra toplumun ihtiyacı yeni bir kadro görmektir. Ben olağanüstü kurultayı topluyorum, yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim. (Birisini getireceğim değil) Değişime önder olacağım' demesini beklerdik." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine göndermede bulunan Tezcan, "Ama şaşırtıcı biçimde önce yerel seçimi hedef gösterdi sonra da gerekirse 16'lı masa kuracağını söyleyerek çok uzun vadeli bir siyaset planlaması yaptığını anlattı. Buradan partiye, Türkiye'deki sosyal demokrasiye olumlu sonuç beklemek zor. Değişim böyle olmaz." ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN YANA SAF TUTTU

Tezcan, seçim yenilgisinin ardından ilk değişim çağrısını yapan Ekrem İmamoğlu'ndan yana tavır aldı. Tezcan, "İmamoğlu'nun açıklamalarıyla sizin yaptığınız 'kadro hareketi' örtüşüyor" görüşüne de şöyle yanıt verdi:

Evet… Yenilenmeyi, değişimi söylediğimizde, 'İyi de canım İstanbul'u mu kaybedelim' dememek gerekiyor. Değişimin karşılığı İstanbul tartışması değil. Buraya sıkıştırırsanız konuyu anlamamış olursunuz. Ya da statükoyu devam ettirmeye gerekçe aramak olur. Kimse korkmasın! Bu yaklaşımların hiçbirisi İstanbul'u kaybetmeye yönelik yaklaşımlar değil. Tam tersine böyle devam ederse sadece İstanbul'u değil birçok yeri riske edeceğiz.

Tezcan, Ekrem İmamoğlu ile görüşmeler yaptığını doğruladı, "Hepsiyle görüşüyorum. Bu söylediklerim Ekrem Bey'e bağlı açıklamalar değil. Bütün partili arkadaşlarla görüşüyoruz. Ama asıl görüşme bundan sonra. Her kesimin birbiriyle görüşmesi gerekiyor." dedi.

 

Yorumlar