İsviçre'de Tren Rehine Krizi: Baltalı Saldırgan Polis Tarafından Öldürüldü

İsveç'te tren vagonunda 15 kişiyi baltayla rehin alan kişi onlarca polisin katıldığı operasyonda vurularak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Trende baltayla 15 kişiyi rehin aldı, öldürüldü

İsviçre'de bir tren rehine olayında, 15 kişiyi rehin alan ve elinde balta ile bıçak bulunan şüpheli, 60 polis memurunun müdahalesi sonucu öldürüldü. Olay, ulusal güvenlik ve kriz müdahalesi açısından emsalsiz olarak nitelendirildi.

İsviçre'nin Vaud kantonunda gerçekleşen dramatik olay, ulusal güvenliği tehdit eden bir rehine krizinin çözülüşünü işaret ediyor. Gece saatlerinde, Fransa sınırına yakın bir konumda, bir tren içerisinde 15 kişi, elinde balta ve bıçak bulunan bir erkek tarafından rehin alındı.

ŞÜPHELİ GÖÇMEN AMA TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Olaya hızlı bir şekilde müdahale eden İsviçre polisi, 60 memurun katılımıyla düzenlenen operasyonla krizi sonlandırdı. Operasyon sırasında, 32 yaşındaki İranlı sığınmacı olduğu belirtilen şüpheli, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Vaud polis yetkililerinin açıklamalarına göre, rehin alınan 15 kişi, herhangi bir zarar görmeden serbest bırakıldı. Şüphelinin olası saikleri hakkında henüz detaylı bilgi verilmezken, olayın 'terör eylemi' olup olmadığına dair bir emare bulunmadığı belirtildi.

Vaud Polis Sözcüsü Jean-Christophe Sauterel ve Başsavcı Eric Kaltenrieder, olayın büyüklüğü ve müdahaledeki polis sayısının, bunun İsviçre tarihinde emsalsiz bir olay olduğunu vurguladı. Yaklaşık 4 saat süren rehine krizi, ülkenin güvenlik güçlerinin etkinliğini ve kriz anındaki koordinasyon kabiliyetini gözler önüne serdi.

Yorumlar