İstanbul'u 9 ay sonra fetret devrinden çıkaracağız

Başkan Erdoğan, Vaniköy Camii'nin yeniden hizmete açılışı esnasında yaptığı konuşmada İstanbul'un 9 aylık bir süre sonunda fetret devrinden kurtarılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'u 9 ay sonra fetret devrinden çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vaniköy Camii'ndeki cuma namazının ardından gerçekleşen açılış töreninde konuşma yaptı. Caminin yangında zarar gördüğünü ve restore edildiğini belirten Erdoğan, yangın sonrasında çevrelerin buranın ranta açılacağını iddia ettiğini ve bu şekilde İstanbulluların zihnini bulandırmaya çalıştığını söyledi. Ancak hükümetin camiyi ihya etmek için harekete geçtiğini vurguladı.

Erdoğan, Vaniköy'ün bu bölgenin kalbi olduğunu ve caminin artık kütüphanesiyle birlikte İstanbul'un yeni bir cazibe merkezi haline geleceğine inandığını ifade etti. Kalyon Vakfı'nın caminin restorasyonunu gönüllü olarak üstlendiğini ve bu nedenle onları tebrik ettiğini belirtti. Camilerin sadece ibadethane olmadığını, aynı zamanda bu topraklara ait kimlik kartı olduklarını dile getirdi. Geçmişten bugüne ve geleceğe köprü kurduklarını ve medeniyetlerine olan vefa borçlarını ödediklerini ifade etti.

Erdoğan, "İstanbul sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz" diyerek İstanbul'a olan sadakatlerinin farklı olduğunu belirtti. 2002'den bu yana 5 bin 500 eseri restore ettiklerini ve İstanbul'un ihmal edildiği dönemlerin geride kaldığını söyledi. Son birkaç yıldır İstanbul'un bir fetret devrine girdiğini gözlemlediklerini ifade eden Erdoğan, bu dönemden İstanbul'u 9 ay sonra çıkaracaklarını umut etti.

Yorumlar