İstanbul seçim anketi geldi Kurum mu İmamoğlu mu?

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerini kimin kazanacağına dair yapılan anketlere bir yenisi eklendi. Yapılan son ankette Kurum ve İmamoğlu başa baş görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kim kazanacak Kurum mu İmamoğlu mu?

MEDAR Araştırma Şirketi, İstanbul'da yapılan son ankette, AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un %40.67 oy oranı ile birinci, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun %40.35 ile ikinci sırada olduğunu belirtti. Ankette, DEM Parti adayına oy vereceklerin oranı %5.34 olarak tespit edildi.

ANKETİN YAPILIŞ BİÇİMİ VE KATILIMCI PROFİLİ

Anket, 18 yaş ve üstü 3018 denekle yapıldı. 22-25 Ocak tarihlerinde CATI metodu kullanılarak yapılan ankette, "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi adayı desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Kararsızların dağıtılmasının ardından, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un yarışı önde götürdüğü belirtildi.

SEÇMENLERİN PARTİYE GÖRE DESTEK ORANLARI

MEDAR'ın analizine göre; Murat Kurum, AK Parti seçmenlerinin %69.71'i, MHP seçmenlerinin %51.43'ü ve Yeniden Refah Partisi seçmenlerinin %18.52'si tarafından destekleniyor. Ekrem İmamoğlu ise CHP seçmenlerinin %78.06'sı, İYİ Parti seçmenlerinin %45.24'ü ve DEM Parti seçmenlerinin %33.82'si tarafından destek görüyor.

YEREL SEÇİMLERDEKİ REKABET VE DİĞER PARTİLERİN DURUMU

İstanbul yerel seçimlerindeki bu rekabet, diğer adaylar arasında da dikkat çekici sonuçlar gösteriyor. İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu %4.22, Yeniden Refah Partisi adayı ise %3.13 oy oranına sahip. Anketteki bu sonuçlar, İstanbul'daki yerel seçimlerin ne kadar çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

istanbul seçim anketi

Yorumlar