İnternette adil kullanım kotası ne getirecek?

İnternette adil kullanım kotası yapılandırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İnternette adil kullanım kotası ne getirecek?

Bugünden itibaren internette adil kullanım kotası yapılandırılıyor.  Adil Kullanım Kotası'nın işleyişi  iyileştirilerek kullanıma sunulacak.

Bugünden itibaren Adil kullanım kotası iyileştirilecek ve 31 Aralık 2018'den itibaren tamamen kaldırılacak.

Saat 02.00 – 08.00 arasında yapılan internet kullanımları Adil Kullanım Kotası'na (AKK) dahil edilmeyecek. Yapılacak olan bu iyileştirmeler ile AKK kaldırılana kadar 1,5 yıllık süreçte kullanıcılar açısından yeterli olacak.

AKK: Şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Adil kullanım kotası kısaca "kotasız" denen bağlantıların kotasıdır. Bu kampanyalar, AKK düzenlemesinin fiyatları artıracağı söylentilerine neden oldu fakat ortada öyle bir durum görünmüyor. Halihazırda herkes kullandığı tarifesi üzerinden ücretlendirilmeye devam edecek. Yani ekstra bir para ödenmesi söz konusu değil. Diğer taraftan konuyla alakalı bir başka iddia ise AKK tamamen kaldırıldığında kullanıcılara iki seçenek sunulacağı yönünde. Birinci seçenekte, tamamen limitsiz internet paketlerinin güncel halinden daha yüksek fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor. İkincisinde ise AKK kalkacağı için eski kota sistemi yeniden popülerleşecek ve kullanıcıları kota aşımında ekstra para ödeyecek. Tabii bunlar şimdilik sadece beklentiden ibaret. 1,5 yıllık süreçte, yani AKK tamamen kalkana kadar tarife ücretlerinde büyük değişim beklenmiyor.

Yorumlar