İnstagram hesabını kapatmak son derece kolay

İnstagram hesabını kapatmak son derece kolay ve basit. Kapatma işlemi nasıl yapılır? İnstagram hesap kapatma, silme ve dondurma işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için gerekli olan bütün bilgileri makalemizde derledik.

Google Haberlere Abone ol
İnstagram hesabını kapatmak son derece kolay

İnstagram hesabını kapatmak son derece kolay, birçok insan Instagram hesabını kapatma işlemi nasıl yapılır şeklinde soruyor. İnstagram hesap kapatma işlemleri tahmin edilenden biraz daha karmaşık. Resim ve fotoğraf paylaşımında dünyanın en iyi platformu olarak bilinen Instagram hesap silme, hesap kapatma ya da hesap dondurma işlemleri, kullanıcılar tarafından son dönemlerde en çok aranan konular oldu. İnstagram hesabı nasıl kapatılır? Kapatma işlemi nasıl yapılır?

Instagram daha çok Facebook ve Twitter gibi mecraları kullanmaktan sıkılan internet kullanıcılarının tercih ettiği bir sosyal paylaşım ağı. Özellikle seyahat etmeyi seven, fotoğraf çekmeyi hobi edinen, maharetlerini sergilemek isteyenlerin tercih ettiği Instagram üzerinden dünyanın dört bir yanından birbirinden ilginç görseller paylaşılır. Dünyaca ünlü isimlerin en fazla tercih ettiği bir platform olan Instagramdan bazen açıklamalar da yapılıyor. Ancak bu açıklamalar genellikle mecburi bir şekilde görsel eşliğinde yapılmak zorunda.

Sosyal medya kullanıcılarının özellikle de son dönemlerde Facebook'tan artık sıkılmaya başlayanların kullanmaya başladığı alternatif platformların başında instagram geliyor. Sadece fotoğraf ve resim paylaşım yapılabilen instagram sosyal paylaşım ağının önemli bir sorunu var. O da instagram hesap silme veya dondurma işlemi yapmak isteyenlerin çektiği sıkıntıdır. İnstagram hesabını silmek isteyenler genellikle güçlük çekiyor. Ya silmekten vazgeçiyor ya da birilerinden yardım alıyor. Peki, instagram hesabı silme veya hesap dondurma işlemleri nasıl yapılıyor? İşte adım adım instagram hesap silme işlemleri:

ADIM ADIM INSTAGRAM HESABI SİLME İŞLEMİ

Öncelikle bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Bu instagram hesap silme işlemi cep telefonlarımıza yüklediğimiz uygulama üzerinden yapılamıyor. Bu platformun en büyük sorunu da zaten burada başlıyor. Kayıt işlemini buradan yapabiliyoruz ancak silme işlemini illaki sitenin web versiyonundan giriş yaparak halletmemiz gerekiyor.

İnstagramdan silinen hesaplar bir daha geri alınmamak üzere kaybedilir. Aynı kullanıcı adıyla bir daha hesap açmak mümkün olmayabilir. Bir süre bekledikten sonra aynı hesap adıyla, şayet başkası tarafından alınmamışsa, hesap açabilirsiniz. 

İnstagram kullanıcıları hesaplarını silmeleri halinde mutlaka paylaştıkları resimler ve fotoğrafları yedek almaları önerilir. Silme işleminden pişman olma ihtimaline karşılık, bizim önerimiz hesabınızı silmeden önce öncelikle bir süreliğine de olsa "Geçici olarak kapatma" seçeneğini kullanmanız.

Bunun için;

İnstagram hesabı nasıl kapatılır? Kapatma işlemi nasıl yapılır?
İnstagram hesabı nasıl kapatılır? Kapatma işlemi nasıl yapılır?


Resim-1: İnstagram hesabınızı silmek için önünüze bu adres çıkacak.

instagram hesap silme ekranı
İnstagram hesabı nasıl kapatılır? Kapatma işlemi nasıl yapılır?


Resim-2: İnstagram hesap silme talebinde bulunduğunuzda sizden bir sebep istendikten ve siz o sebebi seçtikten sonra önünüze çıkacak ekran bu şekilde olacak.

  1. Adım: Öncelikle bu link üzerine tıklayarak açılan sayfaya gidiyoruz.
  2. Adım: Karşınıza Resim-1'deki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda hebınızı neden silmek istediğiniz size sorulacak. Mutlaka bir seçenek seçmeniz gerekiyor. Aksi halde ilerleme kaydedemezsiniz.
  3. Adım: Çıkan yeni ekranda sizden hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için şifrenizi girmeniz istenecek. Resim-2'de da gösterildiği gibi. 
  4. Adım: Şifrenizi girdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacak.

INSTAGRAM HESAP DONDURMA İŞLEMİ

İnstagram hesabını silmek değil de sadece geçici olarak kapatmak istiyorsanız farklı bir yol izlemeniz gerekiyor. Bunu yapmak da yine uygulama üzerinden mümkün değil. İşte instagram hesabını geçici olarak dondurmanın için adım adım yapılması gerekenler. 

Buna göre; 

  1. Adım: Öcnelikle bu link üzerinden açılan sayfaya gidiyoruz.
  2. Adım: Sağ üst köşede bulunan insan profilinin üzerine tıklıyoruz.
  3. Adım: Buradan açılan menüden "Profil Düzenle" menüsünü geçiyoruz.
  4. Adım: Açılan sekmede, "Hesabımı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak" münüsüne tıklıyoruz.
  5. Adım: Burada sizden bu eyleminiz için bir "sebep" sorulacak. Seçeneklerden birini seçtikten sonra karşınıza yeni bir ekran çıkacak.
  6. Adım: Bu ekranda sizden şifreniz istenecek. Şifrenizi girdikten sonra önünüze çıkan menüden "Tamam"ı tıklayınız. Hepsi bu kadar.

İNSTAGRAM NEDİR?

Fotoğraf ve resim paylaşım ağı olan İnstagram, 6 Ekim 2010 tarihinde Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu. Daha sonra 1 Nisan 2012 tarihinde Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alındı. Satın alma işlemi bütün dünyada bir sosyal medya ağına ödenen en büyük miktarda para olarak günlerce gündem olmuştu. İnstagramın 2018 yılı itibariyle 1 milyarın üzerinde kullanıcı sayısı bulunuyor.

İnstagramı iOS, Android ve Windows işletim sistemine sahip bütün akıllı cep telefonlarından mobil uygulama şeklinde kullanmak mümkün. İnstagramı masaüstünden ve web üzerinden kullanmak ise çeşitli programlar aracılığıyla mümkün.

 

Yorumlar