Instagram neden açılmıyor? İnstagram çöktü mü?

Instagram neden açılmıyor, neden çeviri yapmıyor, çeviri özelilği devre dışı mı kaldı, kaldırıldı mı yoksa geçici bir nedenden dolayı çalışmıyor mu?

Google Haberlere Abone ol
Instagram neden açılmıyor? İnstagram çöktü mü?

Instagram neden açılmıyor, neden çeviri yapmıyor, çeviri özelilği devre dışı mı kaldı, kaldırıldı mı yoksa geçici bir nedenden dolayı çalışmıyor mu?

Instagram üzerinden bazı gönderilerin daha doğrusu Türk dışındaki gönderiler doğal olarak o dili bilmeyenler tarafından merak ediliyor. 

Google tarafından sunulan çeviri hizmetleri bütün uygulamalar üzerinde anında çeviri yapabiliyor.

INSTAGRAM NEDEN AÇILMIYOR? İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Instagram'a girmek isteyenler, "Üzgünüz böyle bir sayfa yok" uyarısıyla karşılaşıyor. Uyarı İnstagram sitesinin çöktüğünü gösteriyor.

Örneğin, bir gönderideki açıklama kısmının ne olduğunu anlamak için onun hemen altında yazan, "Çevir" butonuna tıklayınca, ayarlarda hangi dil seçiliyse anında o dile çeviri yapılıyor. 

Burası çok önemli, ayarlarınızda seçili olan dil ne ise çeviri de o dile yapılır.

Şu anda Instagram birçok dilde hizmet veriyor. Türkçe de yine bu diller arasında.

INSTAGRAM AÇILMAMA SORUNU

İnstagram açılmama sorunu herkeste değil bazı kullanıcılarda yaşanan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Sistemin çökmesi dışındaki açılmamalar genellikle instagramın çerez kullanım politikalarından kaynaklı bir sorundan ortaya çıkıyor.

Instagram açılmaması durumunda yapılması gereken ise çok basit.

Cep telefonunuzdaki instagram uygulamasını, iPhonlarda "Saklama Alanı" kısmından tamamen silin. Sonrasında ise telefonunuzu kapatıp açınız. Daha sonra storedan tekrar indiriniz. 

Açılma sorunu böylece çözülmüş olacak.

INSTAGRAM DİL AYARI

Instagram, geçtiğimiz günlerde dünya genelinde çökmüş ve bir süre erişim sağlanamamıştı. Uygulama tekrar erişime açık hale geldikten sonra ise tuhaf bir sorun daha ortaya çıkmıştı.

Dil ayarını değiştirmeye çalışsanız da değiştiremiyordunuz.

Instagram'ın dünya genelinde yaşadığı erişim sorunu, beraberinde bir başka sorunu getirdi.

Özellikle Türkiye'de yaşanan sorun nedeniyle kullanıcıların Instagram'da dil ayarı kendiliğinden İngilizce olurken, Türkçe dil ayarını yapmak isteyenler ise bunu yapamıyor; zira ayar değişikliğini yaptığınızı sansanız bile dil değişikliği gerçekleşmiyor.

Instagram neden çeviri yapmıyor?
Instagram neden çeviri yapmıyor?

 

Instagram'dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama henüz gelmiş değil; ancak yayınlanacak bir güncelleme veya arkaplanda yapılacak bir iyileştirme ile sorunun ortadan kalkmasını beklemekten başka çare yok gibi görünüyor.

Instagram'da dil ayarını değiştirmek için telefonunuzdan profil sayfanıza gelin ve sağ üst kısımdaki üç çizgiyi seçin. Ardından Ayarlar'a girip Language (Dil) seçeneğine dokunun ve istediğiniz Dil'i seçin.

Peki, çeviri neden çalışmıyor.

Instagramda bu tür sorunlar yer yer ortaya çıkabiliyor.

Özellikle Instagramda son dönemlerde farklı özelliklerde aksaklıklar yaşanıyor. Örneğin hikayelerde, keşfette çalışmama, donma, yenilememe sorunları ortaya çıkıyor.

Şu andaki çevirinin çalışmama sorunu da bunun gibi bir sorun. Sorunun yakın zamanda kendiliğinden, daha doğrusu platformun müdahalesiyle düzelmesi bekleniyor.


 

Yorumlar