İnsan sindirim sisteminde yeni yaşam formu keşfedildi

Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar, insan sindirim sisteminde daha önce bilinmeyen ve virüs benzeri özelliklere sahip yeni bir yaşam formu keşfetti; bu gizemli genetik yapı, "obelisk" adıyla tanımlanıyor ve bilinen biyolojik yapılarla benzerlik göstermiyor.

Google Haberlere Abone ol
Bilinmeyen Virüs Benzeri Yapı Ortaya Çıktı

Stanford Üniversitesi'nden biyolog Ivan Zheludev ve ekibi, insan sindirim sisteminde daha önce bilinmeyen, virüs benzeri bir yaşam formu keşfetti. Bu yeni bulunan genetik materyal, diğer biyolojik yaşam formlarından farklılık gösteriyor.

Yeni Yaşam Formunun Özellikleri

Araştırmacılar, keşfedilen bu yeni yaşam formunun, en basit genetik moleküller ile karmaşık virüsler arasındaki bir boşluğu doldurabileceğini belirtiyor. Bu yapı, "tamamen yeni bir yaşam formu" olabilir.

"Obelisk" Adı Verilen Yapı

Bu yeni yaşam formuna, bükümlü RNA sıralarından oluşan simetrik ve çubuk benzeri görünümü nedeniyle "obelisk" (dikilitaş) ismi verildi.

Bilimsel İnceleme ve Bulgular

Zheludev ve ekibinin 5,4 milyon genetik dizilimi incelemesi sonucunda, 30 bin farklı "obelisk" türünün varlığı tespit edildi. Bu dizilimlerin, insan bağırsak bakterilerinin yüzde 7'sinde ve ağzındaki bakterilerin yarısında bulunduğu belirlendi.

Obelisklerin Doğası ve Yayılımı

Yayınlanan makalede, obelisklerin viral olmayabileceği ve RNA plazmitlerine benzer bir yapıda olabileceği ifade ediliyor. Araştırmacılar, obelisklerin başka canlı türlerinde de bulunup bulunmadığını henüz bilmiyor, ancak bakteri türlerinde gözlemlenebileceğini düşünüyorlar.

Yorumlar