İngiltere okullarda cep telefonunu yasaklıyor

İngiltere, okullarda cep telefonu kullanımını tamamen yasaklıyor.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere okullarda cep telefonunu yasaklıyor

İngiltere, öğrencilerin dikkatini dağıtan ve eğitim-öğretim sürecini olumsuz etkileyen cep telefonlarına karşı önemli bir karar aldı. Dijital bağımlılıkla mücadele amacıyla, ülke genelindeki okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanıyor.

Yasağın Kapsamı ve Detayları

Yayınlanan kılavuz, öğretmenlere teneffüsler dahil olmak üzere okulda gün boyunca cep telefonu kullanımını yasaklama konusunda destek veriyor. Yasağı ihlal eden öğrencilere yönelik olarak, okul müdürlerinin gerekli gördükleri süre boyunca öğrencileri gözaltına alma ve telefonlarına el koyma yetkisi bulunuyor. Ayrıca, öğretmenlerin sırt çantalarını arama yetkisi de bulunuyor ve el konulan cihazların kaybolması veya hasar görmesi durumunda ebeveynlerin dava açmasına karşı yasal koruma sağlanıyor.

Uygulanacak Politikalar

Okullara, cep telefonu yasağını uygulamaları için üç farklı politika sunuluyor:

  1. Öğrencilere telefonlarını evde bırakmaları gerektiğinin belirtilmesi ve okul mülkünde telefon bulunması durumunda cezalandırılmaları.
  2. Öğrencilerin okula vardıklarında cihazlarını okul personeline teslim etmeleri ve gün sonunda geri almaları.
  3. Öğrencilere telefonlarını yanlarında bulundurmalarına izin verilmesi; ancak kullanmamaları, görülmemeleri veya duyulmamaları koşuluyla.

Cep Telefonu Kullanımı ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi

Yapılan araştırmalara göre, her üç ortaokul öğrencisinden biri derslerin çoğunda izinsiz olarak telefon kullanıyor. Ayrıca, 12 yaşına gelen çocukların %97'sinin kendi cep telefonuna sahip olduğu belirlendi. Bu karar, çocukların dikkatlerini eğitimlerine daha fazla odaklamalarına ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yorumlar