İmamoğlu Kadir Topbaş döneminde açılan tesise açılış töreni yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu, AK Parti döneminde bitirilen veya başlanan birçok projede olduğu gibi Kemerburgaz Sera Tesisi'ni de yeni açılmış gibi açılış töreni yaptırdı. Açılış törenini görenler gözlerine inanamazken; AK Partili yöneticiler yapılanın "Farklı kaydet belediyeciliği" olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu yeniymiş gibi açılış töreni düzenledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde bitirilen birçok projede olduğu gibi sera tesisini de kendisi yapmış gibi açılış töreniyle tanıttı. 

İBB Eski Başkanlarından Merhum Kadir Topbaş döneminde 2015 yılında açılışı yapılan Kemerburgaz Sera Tesisi, İBB'nin HDP ve İyi Parti destekli CHP'li yönetimi tarafından yeniymiş gibi açılış töreniyle tanıtıldı. 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ise bu duruma sessiz kalmadı. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, tesisin Kadir Topbaş döneminde açıldığını hatırlatarak, ironi yoluyla, tanıtımı için İmamoğlu'na teşekkür etti. 

Kapaktepe, sözde açılış törenini Twitter üzerinden canlı yayınlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "İBB Başkanı’na teşekkür ediyorum. AK Parti dönemi icraatlarını tanıtmaya devam ediyor. Bugünkü tanıtım filmini de Kemerburgaz'da çekmiş. 2015 yılından beri üretim yapan serayı yeniden açmış. Kadir Ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu proje de onun zamanında yapılmıştı." mesajıyla tepki gösterdi. 

Kabaktepe, Kadir Topbaş'ın açılış töreninden kareleri de mesajıyla birlikte paylaştı. 

"FARKLI KAYDET BELEDİYECİLİĞİ"

AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da bu duruma tepki gösterdi. Göksu, Kapaktepe'nin mesajını alıntılayarak, "CHP'li İBB'ye yeni bir isim koymuştuk. "Farklı Kaydet Belediyeciliği" İBB Başkanı, merhum Kadir Topbaş Başkanımız dönemi açılan seranın ismini değiştirip yeniden açmış. İşte tam da "Farklı Kaydet Belediyeciliği" isimlerine yakışan bir davranış olmuş. Tebrik ediyoruz." dedi. 

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Kadir Topbaş'ın İBB Başkanlığı döneminde, çöpten elde edilen elektrik enerjisiyle çalışan mevsimlik sera projesi hazırlandığı ve Kemerburgaz'da yapımına başlanan projenin 18 Mayıs 2015'de resmi açılışla hizmete başladığı hatırlatıldı.

Açıldığı günden bu yana serada üretimin kesintisiz devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2019'da CHP'li yönetimin iş başına gelmesiyle çalışmalar durduruldu. 2 yıldır ihmal edilen sera, metruk bir halde kaderine terk edildi. CHP'li İBB Başkanı, önce çalışmaları durdurup 2 yıldır işlevsiz bıraktığı serayı yeniden açtı. Bugün yapılan açılış töreninde, Kadir Topbaş döneminde yapılan projeyi kendi yapmış gibi pazarladı. Üstelik seranın açılışına dair 2015 tarihli haber, İBB iştiraki İSTAÇ'ın resmi sitesinde de mevcut. Yönettiği kurumlardan dahi haberi olmayan CHP'li İBB Başkanı, 2 yıldır tek bir eser inşa edemediği İstanbul'da, AK Parti dönemine ait icraatları üzerinden reklam yapmaya devam ediyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "İBB Başkanı tüm mesaisini, AK Parti projelerini yeniden tanıtarak geçiriyor. İBB Başkanı'na teşekkür ediyorum. AK Parti dönemi icraatlarını tanıtmaya devam ediyor. Bugünkü tanıtım filmini de Kemerburgaz'da çekmiş. 2015 yılından beri üretim yapan serayı yeniden açmış. Kadir ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu proje de onun zamanında yapılmıştı." ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar