İki günde 1 milyon kişiyi aldatan yalan haber

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar esnasında polisin kullanmadığı ifadeyi kullanarak hükümet aley

Google Haberlere Abone ol
İki günde 1 milyon kişiyi aldatan yalan haber

Sosyal medya üzerinden yayılan "AşağıBakmayacağız" ifadelerinin tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Protesto gösterileriyle ilgili haber yapan Yol TV isimli AK Parti karşıtı televizyon kanalı tarafından uydurulan, "AşağıBak" ifadeleri kısa sürede sosyal medya üzerinden hükümet aleyhine propaganda için bahane arayan bütün muhalif kesimlerin "AşağıBakmayacağız" etiketiyle ortak sloganı haline geldi. 

Twitter'da 1 milyon kişi konu hakkında mesaj attı; ancak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, polisin kesinlikle böyle bir ifade kullanmadığı belirtilince gerçekler ortaya çıktı. 

Emniyet Müdürlüğü'nün yayınladığı videoda da açıkça görüldüğü gibi polis yolda kalabalık şekilde yürünmemesi için bazı göstericilere, "Aşağıdan aşağıdan yürü" şeklinde uyarılarda bulunuyor. 

Yol TV isimli hükümet karşıtı televizyon kanalı ise polisin bu ifadelerini, "Aşağı Bak" şeklinde vererek, polisin göstericileri gözaltına alırken yukarı bakmamaları için baskı yaptığı şeklinde algı oluşturuldu. 

Tamamen uyduruk ve asparagas bir haberin kısa süre içinde başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı ve birçok muhalif parti temsilcisinin ortak sloganı haline gelmesi ise Twitter ve sosyal medya üzerinden yayılan haberlerin güvenirliğini bir kez daha sorgular hale getirdi. 

Öte yandan, yalan haberi yayan Yol TV isimli kanal da bugün bir açıklama yaparak, haberi yaparken ifadeleri yanlış anladığını kabul etti; ancak sosyal medyada neden olduğu infial için ise özür dilemek yerine hükümeti eleştirmeye devam etti. 

Yorumlar