İKB Guvernörler Kurulu Toplantısı

- Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleştirilen İKB 42. Guvernörler Kurulu Toplantısı sona erdi

Google Haberlere Abone ol
İKB Guvernörler Kurulu Toplantısı

CİDDE (AA) - Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, üye 57 ülkeyle Müslüman azınlıkların yaşadığı ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen İslam Kalkınma Bankası (İKB) 42. Guvernörler Kurulu Toplantısı sona erdi.

İKB Başkanı Bender Haccac, toplantının kapanış oturumunda, bu yıl oturumlarda ağırlı olarak "ekonomik güçlenme" ve "işsizlik sorununun" ele alındığını belirtti.

Bankanın daha önce olduğu gibi mülteci ve göçmenler, işsizlikle mücadele, imar alanında yeniden yapılandırma, gençlerin ekonomik olarak güçlendirilerek üye ülke ekonomilerine entegrasyonu, tarım, sağlık ve eğitim projelerine verdiği desteğe devam edeceğini bildiren Haccac, bankanın yeni oluşturduğu 5 yıllık planla daha kapsamlı çalışmalar yürüteceğini belirtti.

Guvernörler Kurulu Başkanı Ebu Almal Abdulmuhid de gençlerin değişen dünya şartlarına uygun daha fazla üretim yapabilmesi ve başarılar elde etmesi için yenilikçi eğitime öncelik verilmesi gerektiğini belirtti. İşsizliğin gençler arasında büyük bir sorun olduğuna işaret eden Abdulmuhid, gençleri küçük hacimli işletmelere yönlendirmenin kısa vadede çözüm olabileceğini kaydetti.

Öte yandan İKB ile 17 ülke arasında yaklaşık 1 milyar 200 milyon dolar değerinde iş birliği anlaşması imzalandı.

Yorumlar