İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti. Ala'nın yerine Süleyman Soylu getirildi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti
AK Parti hükümetinde sürpriz bir kabine revizyonu yaşandı. Bu akşam Beştepe'ye giden Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini, yerine Süleyman Soylu'nun atandığını açıkladı. Soylu'dan boşalan koltuğa ise Mehmet Müezzinoğlu getirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bu akşam sürpriz bir şekilde çıkan Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Süleyman Soylu getirildi. Soylu'nun yerine de Mehmet Müezzinoğlu getirildi." dedi. 

17 ARALIK'TA GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 Aralık operasyonlarının yaşandığı döneme dönemin başbakanı Erdoğan tarafından göreve getirilmişti. Ala, Muammer Güler'in yerine getirilmişti. Efkan Ala, 17 Aralık operasyonları sırasında aktif olarak rol almış, dönemin FETÖ mensuplarına büyük bir operasyonun öncülüğünü yapmıştı. 

BATMAN, DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN ANKARA'YA

Efkan Ala, Batman, Diyarbakır valiliklerinden sonra Başbakanlık müsteşarlığına getirilmişti. Daha sonra da Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak biliniyordu. 

Yorumlar