İBB'nin ekmek araçlarına yasak haberi yalan çıktı

Evde üretilen ekmeklerin pazar yerlerinde satışıyla ilgili genelgeyi "yalan bir haber" haline getirenlere bakanlıktan tepki. İBB'nin mobil ekmek satışı yapan araçlarına yasak geldiğine dair haberlerin tamamen asılsız olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'nin ekmek araçlarına yasak haberi yalan çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığının evde üretilen ekmeklerin pazar yerlerinde veya araçlarda açıkta satışına yönelik genelgesi bazı basın yayın kuruluşlarında "yalan ve karalama" haberine dönüştürülünce bakanlık her zamanki gibi ikinci bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek aracılığıyla mobil araçlarla ekmek dağıtımı yapmasının yasaklandığı yönünde başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere bazı CHP yandaşı gazetelerde çıkan haberler yalan çıktı. 

Dün bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İBB araçlarının ekmek satışı yapmasına yasak getirdiği ileri sürülmüştü. 

Tarım Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada iddialar tamamen yalanlandı. 

Açıklamada, belediyelerin ekmek satışını hiçbir şekilde yasak getirilmediği belirtildi. 

Bazı gazetelerin internet sitesinde yer alan o haber:

İşte Tarım Bakanlığının o açıklaması:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "belediyelere ait araçlarla ve belediyelerin kendi büfelerinde" ekmek satışını yasaklayan bir talimat bildirimi-genelgesi yoktur. 

Sosyal medya mecralarında ve kimi basın yayın organlarında "Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB'nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı" iddiası adı altında yapılan haberler ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamamaktadır. Bu iddialar kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle birlikte bakanlığımızı karalama maksadı taşımaktadır. 

Nitekim, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol genel Müdürlüğü tarafından 4.01.2012 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' ile tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasına yönelik özellikler belirlenmiştir. 

21.01.2021 tarihli söz konusu talimat, "Konu: Konutta Ekmek Üretimi Talimat" başlığı altında yayımlanmış bir bildirimdir. 

Sonuç olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KADROLAŞMA İTİRAFLARI: TABİİ Kİ ÖNCELİK CHP'LİLERDE

 

Yorumlar