İBB sözleşmeli personel alımı başvuru formu: başvuru şartları nelerdir?

İBB sözleşmeli personel alımı başvuru formu nereden alınır? İBB personel alım başvuru şartları nelerdir? sorularının yanıtı çeşitli kadrolar için personel alım ilanına çıkan İBB'ye başvurmak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İBB sözleşmeli personel alımı başvuru formu: başvuru şartları nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi belirli kadrolarda çalıştırmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bunun ardından vatandaşlar alıma başvurmak için şartları ve ve başvuru formunu araştırmaya başladı. Peki, başvuru şartları nelerdir?

Toplamda 420 personel alımı yapacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avukat, Sosyal Çalışmacı, Fizyoterapist, Mühendis, Şehir Plancısı, Tercüman, Sanat Tarihçisi, Eğitmen ve Tekniker gibi alanlardan alım yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından ilan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartlar ise şu şekildedir:

Alıma başvuracak adayın türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekmektedir. 

Öte yandan sadece erkek adaylar için geçerli olan askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı aranmaktadır.

Alıma başvuracak adayların görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmaması gerekmektedir.

İBB tarafından ilan ile duyurulan pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

İBB sözleşmeli personel alımı başvuru formu

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Alıma başvuracak olan adayların 13 Aralık 2019 ile17 Aralık 2019 tarihleri arasında başvuru formunu doldurarak istenen belgelerle şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru belgesi ise https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak çıktı alınacak ve daha sonra imzalanacaktır. İstenen belgelerle birlikte başvuru İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Kemalpaşa Mahallesi Şehzadebaşı Caddesi No: 5 34134 Belediye Sarayı Saraçhane Fatih İstanbul adresine şahsen yapılacaktır.

İSTENEN BELGELER

Başvuru için e-devlet üzerinden alınacak başvuru formu, TC Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi, mezuniyet belgesi, YDS sonuç belgesi (YDS dil şartı istenen pozisyonlar için) ve biyometrik fotoğraf istenmektedir.

Yorumlar