Hyundai’nin patronu: Gerekirse hisselerimi satarım!

Seul Belediye Başkanı adayı olan Hyundai ailesinden Jung Mong-joon, seçimleri kazanması halinde, hisselerini satabileceğini ifade etti.Güney Kore’de 4 Haziran yerel seçimlerinin yaklaşması ile adaylar arasındaki rekabet artmaya başladı. İktidar...

Google Haberlere Abone ol
Hyundai’nin patronu: Gerekirse hisselerimi satarım!

Seul Belediye Başkanı adayı olan Hyundai ailesinden Jung Mong-joon, seçimleri kazanması halinde, hisselerini satabileceğini ifade etti.

Güney Kore’de 4 Haziran yerel seçimlerinin yaklaşması ile adaylar arasındaki rekabet artmaya başladı. İktidar partisinde Seul Belediye Başkanı Adayı Jung Moon-joon, bugün yabancı basınla bir araya geldi. Yabancı basının sorularına cevap veren Hyundai Ağır Sanayi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Jung, seçimi kazanması halinde gerçekleştirmeyi hedeflediği plan ve projelerden bahsetti.

Konuşmasına yabancı basını selamlayarak başlayan Jung, aramızda Müslüman gazeteciler de var deyip “Selamun Aleyküm” demeyi ihmal etmemesi dikkat çekti. Güney Kore’nin halen ekonomik olarak geliştiğine dikkat çeken Jung, “Han nehri mucizesi dediğimiz bize has ekonomik büyümemiz devam ediyor. Bizim ülkede de Manhattan gibi bir bölgemiz olması lazım. Han nehri mucizesinin simgesi olacak bir bölge inşa edeceğim” dedi.

Ülkedeki güvenlik problemine dikkat çeken Hyundai’li aday, geçen ay meydana gelen metro kazasının faturasını Seul Belediye Başkanı Park Won-soon’a kesti. “Sayın Park belediye başkanı olur olmaz, güvenliğe ve tedbire harcanan bütçeyi kesmiştir.” diye konuşan Jung, belediye başkanı olması halinde bu tür kazaların yaşanmaması için gayret edip, gerekli tedbirleri alacağını ifade etti.

“GEREKİRSE HİSSELERİMİ SATARIM!”

Belediye başkanı seçilmesi halinde Hyundai Ağır Sanayi’deki tüm hisselerini satacağı sorusuna ise Jung beklenmedik bir cevap verdi. Değişen kanunlarla böyle bir zorlamanın hali hazırda olmamasına dikkat çeken Jung, “Şu an böyle bir şey yapmaya gerek yok. Ki zaten satarsam şirket yabancı bir ülkenin şirketi olur. Koreli şirket olmaktan çıkar.” dedi. Jung konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Seçildikten sonra yapılan miras incelemesine göre yasalar benim hisselerimi satmamı gerektiriyorsa, bunu yapmaktan da çekinmem.” CİHAN

Yorumlar