Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedir, Alevi mi, kaç yaşında?

Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedir, Alevi mi, kaç yaşında, kimin oğludur soruları bu aralar merakla soruluyor. Hüseyin Baş, babası henüz hayattayken partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedi

Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedir, Alevi mi, kaç yaşında soruları siyaset dünyasında son yıllarda merakla soruluyor. Haydar Baş'ın oğul Hüseyin Baş, babasının vefatından sonra siyaset dünyasında daha fazla görünür oldu. Babası hayattayken de partinin yönetiminde genel başkanlık makamında oturan Baş, babasının ölümünden sonra partinin başına geçti. Hükümete muhalif cephenin içinde yer alan Baş'ın babasını anımsata uçuk vaatleri ve ilginç iddiaları kendilerine yakın medyada sık sık gündem olur.

Türkiye'nin verdiği uçuk vaadlerle hatırladığı merhum Haydar Baş'ın oğludur Hüseyin Baş. Haydar Baş'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra partisinin başına oğlu Hüseyin Baş geçti. 29 yaşındayken babasının vasiyetiyle ve partililerin onayıyla BTP'nin yeni genel başkanı seçildi.

Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedir, Alevi mi, kaç  yaşında
Hüseyin Baş, babasının yardımcılığı görevini yapıyordu.

 

Peki, Hüseyin Baş kimdir, evli mi, eşi kim, eğitimi nedir, Alevi mi, kaç yaşında?

Hüseyin Baş 25 Nisan 1991 yılında Trabzon’da doğdu.

İlk ve ortaokulu Trabzon’da, Liseyi İstanbul’da okudu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında başarı ile mezun oldu.

Siyasi hayatına Bağımsız Türkiye Partisi’nin gençlik kollarında başladı.

Siyasette gösterdiği başarılardan dolayı İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, MYK üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü yıllarda 2015 Genel Seçimlerinde 2019 Mahalli İdareler Seçimlerindeki seçim kampanyalarını yönetti.

Sanat, spor ve edebiyatla da ilgilenen Hüseyin BAŞ, 18 Ekim 2020’de yapılan 5. Olağanüstü Büyük Kongre’de 1100 delegenin oyuyla Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı seçildi.

Merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın oğlu olan Hüseyin Baş, evli ve iki çocuk babasıdır.

"ATATÜRK BREZİLYA'YA KÖMÜR İHRAÇ ETTİ" İDDİASI

Hüseyin Baş'ın da babası gibi birçok konuda iddialı konuşmaları var. 

Baş, bir konuşmasında Atatürk'ün Brezilya'ya kömür ihraç ettiğini ileri sürmüş bu hükümetin ise Kolombiya'dan kömür ithal ettiğini ileri sürmüştü. 

Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımlarda, Türkiye’nin yer altı kaynaklarına dikkat çekti ve AKP iktidarının politikalarını eleştirdi.

Baş, şunları kaydetti:

“Çelik üretiminde dünyada 7. sıradayız. Krom üretiminde dünyada 3. sıradayız. Krom ve çeliğin birleşimiyle oluşan paslanmaz çeliği yurt dışından ithal ediyoruz. Hayranlık duymamak elde değil.

Atatürk Brezilya’ya kömür ihraç etti. Şimdiki hükümet Kolombiya’dan kömür ithal ediyor. İnşallah kömürdür. Tespit edilmiş kömür rezervimiz 20 milyar ton. Bu rezervin değeri 8 trilyon dolar. Biz niye fakir geziyoruz anlamak zor.

Dubai’de Yapay Zeka Bakanlığı var. Hedeflerinden biri 2117 yılında Mars’ta kolonileşmek, 2050 yılında enerji üretimini temiz kaynaklarla yapmak. Bakan göreve geldiğinde 27 yaşındaydı. Biz de davul zurna ile zeytinyağı gemisi bekliyoruz.”

HÜSEYİN BAŞ ALEVİ Mİ?

Merhum babası Haydar Baş, bir konuşmasında, "Ben bunları okuyorum, diyorlar Haydar Baş Alevi oldu, diyorlar. Yok oğlum. Ben İmam Hanbel gibi İmam-ı Malik gibi Sünniyim" diyerek Alevi olmadığını söylemişti.

Yorumlar