HÜDA PAR'dan tuhaf açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı 6-7 Ekim vahşetiyle ilgili yaptığı açıklamada tuhaf ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR'dan tuhaf açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı tarafından yapılan 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili açıklamada tuhaf ifadelere yer verilmesi hayretle karşılandı. Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'daki muhafazakar vatandaşları doğrudan hedef alarak saldırdığı olaylar için, "Halkı kamplara bölüp, birbirine karşı kışkırtan, söz ve eylemlerde bulunanlar" şeklinde ifadeler kullanarak yaşanan çatışmaların bir "halk çatışması" olduğu imasında bulundu. Oysa 6-7 Ekim olayları terör örgütünün doğrudan vatandaşlara ve devlet kurumlarına yönelik bir saldırıydı. 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 6-8 Ekim saldırıları hakkında değerlendirmede bulunduğu açıklamasında tuhaf ifadelerle terör örgütü ve sempatizanlarının yaptıklarına farklı bir kılıf bulmaya çalıştı. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, aynı hadiselerin tekrar meydana gelmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Saldırılarda doğrudan veya dolaylı etkisi olanlara işaret eden Sağlam, saldırganlarla beraber sokağı saldırganlara teslim edenlerin de hesap vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlam, "6-8 Ekim 2014'te, tarihte benzerine az rastlanan bir vahşet yaşandı. Halkı kamplara bölüp, birbirine karşı kışkırtan, söz ve eylemlerde bulunanlar, bu halkın dostu değiller. 6 yıl önce yaşanan elim hadiselerin bir daha yaşanmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. O vahşetin yaşanmasında doğrudan veya dolaylı katkısı olanlar, kitleleri kışkırtıp sokağa salanlar ile sokakları onlara terk edenler, yaptıklarının hesabını vermeliler.

Vahşetin hesabı hukuk içinde sorulmalı, kurunun yanında yaşın yanmaması için de azami dikkat sarf edilmelidir." ifadelerini kullandı. 

İSHAK SAĞLAM KİMDİR?

İshak Sağlam, 1966 yılında Batman'da dünyaya geldi. 

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

2018 yılından bu yana HÜDA PAR genel başkanlığı yapmaktadır.

Yorumlar