Hoşcan: Şikede bütün takımların adı anıldı ama hak eden biz gidemiyoruz

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, şike sürecinin bütün Türk takımlarını etkilediğini söyledi. Hoşcan, "Eskişehirspor olarak hak eden biz gidemiyoruz, Sivasspor gidemiyor. Arkasından geldiğimiz zaman Bursa, Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Hoşcan: Şikede bütün takımların adı anıldı ama hak eden biz gidemiyoruz

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, şike sürecinin bütün Türk takımlarını etkilediğini söyledi. Hoşcan, "Eskişehirspor olarak hak eden biz gidemiyoruz, Sivasspor gidemiyor. Arkasından geldiğimiz zaman Bursa, Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği var ama ilişkilendirildiği zaman onların da belli bir oyuncularının adları anıldı." dedi.

Mesut Hoşcan kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, şike sürecinden dolayı Avrupa kupalarına katılmalarının engellenmesini eleştirdi. Şike sürecinin bir an evvel bitmesini ifade eden Hoşcan, "Şu an bu konuyla ilgili şike sürecinin yeniden yargılanmaya dönmesiyle ilgili savcılığın müracaatı var. Bence artık ne olacaksa olsun. Yeniden yargılanma olacaksa olsun. Ama bu iş bir an evvel bitmesi gerekli." diye konuştu.

Şike sürecinde bütün Türk takımları veya futbolcularının adlarının geçtiğini belirten Hoşcan, "Şimdi sıralamamaya baktığımız zamanda Eskişehirspor olarak hak eden biz gidemiyoruz, Sivasspor gidemiyor. Arkasından geldiğimiz zaman Bursa, Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği var ama ilişkilendirildiği zaman onlarında belli bir oyuncuları adları anıldı. Yani bu iş artık çok zarar vermeye başladı. Bu konuda adli yargılar, federasyon bu işteki sorumluluğu olan kimse Bir an evvel bu kararı verip bu işin bitmesi lazım. Türk futbolu için hepimiz ortak mücadele etmeliyiz." açıklamasında bulundu.

UEFA'dan gelen yazıyla yeniden 3 Temmuz sürecinin gözlerinin önüne yeniden getirilmesinin kendilerini çok rahatsız ettiğini kaydeden Hoşcan, "Çünkü bileğimizin hakkıyla Türkiye Kupası'nda final oynamış bir takım olarak, Avrupa kupalarının hazırlığı içindeyken, bu sevinci yaşarken, gelen yazıyla şok olduk. Tahkim Kurulu'nda yaklaşık 2 saatlik bir toplantıda, her türlü konulara açıklık getirerek, Eskişehirspor'un hak ve menfaatlerini korumak için elimizden geleni yaptık." diye konuştu.

Cezalarının UEFA tarafından kendilerine 1 yıl kupalardan men değil kupalara katılmama şeklinde kendilerine iletildiğini kaydeden Hoşçan, "Olası bir cezayla ilgili nasıl bir yol izleyeceğimizle ilgili hazırlıklarımıza başlamıştık." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cuma günü UEFA'dan gelen yazıyla bir yıl kupalara katılamama durumuyla karşı karşıya kaldık. Bunun bir üst mahkemesi olarak CAS'a müracat etme ve CAS'ta hakkımızı arama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte. CAS'ta gerekli çalışmalarımızı mücadelemizi vereceğiz. Biz bu işin bireysel bir olay olduğuna inanıyoruz. En son CAS'taki raporda da Eskişehir adının çıkmasına rağmen böyle bir kararın yayınlanması bizi derinden üzdü. İnanıyorum ki Eskişehirspor'un bu bireysel olaylarla yapılan hata ve suçları artık bu konuya fazla girmek istemiyorum. Sorumlusunun Eskişehirspor olmadığını, eğer bireyselse bu bireysel cezaların kişilere bireysel olarak verilmesinin yanında, kararında ve düşüncesinde olduğumuzu da belirtiyoruz."

CİHAN

Yorumlar