Bahçeli'den ithamlara çok sert tepki

Son dönemde MHP'yi hedef alan iddialara Genel Başkan Devlet Bahçeli'den çarpıcı açıklamalar geldi. Bahçeli, Ülkü Ocakları ve MHP'ye yönelik ithamların geçersiz olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den ithamlara çok sert tepki

Son dönemde Sinan Ateş suikastı ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili iddiaların hedefinde olan MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Karanlık hedefin odağında Ülkü Ocakları'ndan ziyade Türklük ve Türk Milleti yer almaktadır. Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır. Zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak" dedi.

BAHÇELİ'DEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Kızılcahamam'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı il başkanlarına yönelik düzenlenen eğitim programı öncesinde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'mızın düzenlediği ve iki gün boyunca sürecek olan programa hoş geldiniz. Alanlarında uzman arkadaşlarımızın anlaşılır ve sade bir dille sunumlarıyla ufkumuz genişleyecek" dedi.

TÜRK GENÇLİĞİNE VURGU

Bahçeli, Türk gençliğine olan inancını şu sözlerle ifade etti: "Sizlere her bakışımda, henüz söylenmemiş şiirlerin şairlerini, henüz duyulmamış nağmelerin bestekarlarını görüyor ve iftihar ediyorum. Türk gençliği istiklal bereketimizdir. MHP Ülkü Gençlik ise Türk gençliğinin özü, serden geçti yüreğidir. Bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar bugünün eser olacaktır. Dünya coğrafyası varlığını sürdürememiş yüzlerce toplumun kalıntılarıyla doludur."

"ZAYIF ANIMIZI KOLLAYAN HÜSRANA UĞRAR"

Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları'nın geçmişte birçok haksızlığa maruz kaldığını belirterek, "Eğer varlığınızdan birileri ürküyorsa, baskı altına alınmak isteniyorsanız biliniz ki yolunuz doğrudur. Ülkü Ocakları kurulduğu günden bu yana pek çok haksızlığa maruz kaldı. Ülkü Ocaklarından yetişmiş biri olarak elbette her şeyin tanığıyım. Ülkü Ocakları, Türk milletinin yıkılamayacak kale duvarıdır. Türk milletinin aşılamayacak hisarıdır. Karanlık hedefin odağında Türklük ve Türk milleti yer almaktadır. Zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak. Ülkü Ocağı-MHP ile ilgili iddialar ayağımızın altında" dedi.

"HİÇ YILMADIK, HİÇ DE YOLUMUZDAN DÖNMEDİK"

Bahçeli, Ülkücü şehit ve gazilere atıfta bulunarak, "Binlerce ülkücü şehidimiz, binlerce ülkücü gazimiz boşuna mücadele vermediler. Hiç yılmadık, hiç de yolumuzdan dönmedik. Çünkü haklıydık, Hakk'ın izindeydik. Gelişmeler karşısında ölçüsüz ve öfkeli olmaya gerek yoktur. Sabırla millete hizmet, yegane hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

"ZİRVEYE YILANLAR DA ÇIKAR, KARTALLAR DA"

Konuşmasında önemli mesajlar veren Bahçeli, gençlere yönelik şu sözleriyle dikkat çekti: "Sizlerin mücadelesi Yunus'un sözleri gibi dilden dile söylenecek. Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. 'Zirveye yılanlar da çıkar, kartallar da. Biri sürünerek gelir, diğeri süzülerek.' Mumya zihniyetlerin hedeflerinizi karartmasına müsaade etmeyin. Sizler geleceksiniz, gelecek sizlerle gelecek. Çalışmayı bir hayat felsefesi gördüğünüz sürece aşamayacağınız hiçbir hedef kalmayacaktır."

Devlet Bahçeli, konuşmasında MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik ithamların geçersiz olduğunu ve Türk milletine hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Bu açıklamalar, MHP camiasında ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

Yorumlar