HDP, İyi Parti ziyaretinden vazgeçti

Millet İttifakı'nın gizli destekçisi HDP, ittifakın resmi ortağı İyi Parti ile yapmayı düşündüğü görüşmeyi iptal etme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
HDP, İyi Parti ziyaretinden vazgeçti

Gara Operasyonu sonrasında HDP ile İyi Parti arasındaki muhtemel görüşmenin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Kamuoyu uzun süre, "Akşener'in Demirtaş'ı kahvaltıda ağırlamayı kabul ettiği" yönündeki tartışmalara odaklanmıştı. Sonrasında HDP'den bir heyetin İyi Parti'yi ziyaret edeceği ancak bunun için uygun bir zemin aradığı belirtiliyordu. HDP, ziyaret için randevu talebinde bulunacağını açıklamıştı; ancak iki yeni gelişme görüşmenin iptal edilmesine neden oldu. Gelişmelerden ilki Meral Akşener'in "Demirtaş terör örgütüyle iç içedir" şeklindeki sözleri olurken; ikinci gelişme ise Gara operasyonu sonrasında İyi Parti'den gelen açıklamalar oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gara operasyonu sonrası başta Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti'den yapılan açıklamalardan sonra, kendileriyle görüşmeleri askıya aldıklarını söyledi.

Kuzey Irak'taki Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen Pençe Kartal - 2 operasyonunun siyasetteki yankıları sürüyor.

Özellikle teröristlerin yaklaşık 6 yıldır rehin tuttukları asker, polis ve sivil 13 Türk vatandaşını şehit etmeleri sonrası, İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener ve milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun yaptığı sert açıklamalar, HDP'yi rahatsız etti.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Medya Haber TV'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gara operasyonu sonrası, Selahattin Demirtaş'a yönelik Meral Akşener ve İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'nun söylemleri nedeniyle, İYİ Parti ile görüşmeyi şu anda düşünmediklerini belirtti.

Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle:

"Biz İYİ Parti'den randevu talep edeceğimizi her zaman söyledik, 3 gün öncesine kadar. Niye? Meral Akiener'in HDP ve Selahattin Demirtaş'a dair çok ağır ithamları oldu. Bir muhalefet partisinin iktidar diliyle konuşmasını asla kabul etmeyiz.

Meral Hanım'ın ne partimize ne de eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş'a yönelik terörist deme hakkına sahip olmadıklarını söyleyebilirim.

O yüzden İYİ Parti ile yapacağımız görüşmenin bir gerçekliği yok."

Yorumlar

BAYBURDİ Vallahi sağdaki soldakinden daha omurgalı.Çizgisi belli, soldakinin ne olduğu meçhul..
Vatandaş Maske leri de kanka imiş tesadüf mü