HDP darbeye karşı miting yapacağı illeri belirledi

HDP, “Darbelere hayır, demokrasi hemen” sloganıyla, Van, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Tunceli ve Adana'da miting yapacak

Google Haberlere Abone ol
HDP darbeye karşı miting yapacağı illeri belirledi
HDP, “Darbelere hayır, demokrasi hemen” sloganıyla, Van, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Tunceli ve Adana'da miting düzenleyecek.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından MYK ve PM toplantılarını gerçekleştiren HDP, darbe girişimine ilişkin yol haritasını belirledi.

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla Van, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Tunceli ve Adana'da, "Darbelere hayır, demokrasi hemen" sloganıyla kitlesel mitingler gerçekleştirilecek. Öte yandan temmuz ve ağustos boyunca da 40 farklı merkezde, genel merkez yöneticileri, MYK ve PM üyeleri ile milletvekillerinin de katılımıyla toplantılar yapacak.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, darbe girişimine karşı, İzmir, Diyarbakır, Van ve Adana'da yapılacak olan mitinglerin genel mitingler, Tunceli, Ankara, Mersin ve İstanbul'da yapılacak mitinglerin ise kadınlara yönelik mitingler olacağını bildirdi.

Bilgen, demokrasi konusundaki duyarlılıklarının ve darbelere karşı tavırlarının sadece 15 Temmuz ile başlamadığını, 15 Temmuz öncesi süreçlerde de kendini gösterdiğini anımsattı. Bilgen, "Toplumun, demokrasiye sahip çıkması, darbe karşıtı pozisyon alması aynı zamanda toplumsal uzlaşmayla, siyasal uzlaşmanın ana zemini olmalıdır. Bizim açımızdan toplumun kendini savunması, demokrasiyi savunması, geleceğini savunması uluslararası literatürdeki direnme hakkı bağlamında da meşru bir haktır." ifadesini kullandı.

Ayhan Bilgen, toplumun sokağa çıkmasının korkulacak, kaygılanacak bir şey olmadığını, aksine bu tepkiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkma anlamında değer verilmesini, siyaset kurumu tarafından da kabul edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bilgen, şunları kaydetti:
"Bu noktada iki kritik boyut olduğunu gözardı etmemeliyiz. Birincisi, siyaset kurumunun hiçbir toplumsal kesimi ve onun siyasal temsilcilerini dışlamadan hareket etmesi, ikinicisi ise farklı toplumsal kesimlerin çatışmaya süreklenmesine sebep olacak yaklaşımlardan kaçınılmasıdır.
Biz, HDP olarak, dışlanan ve sürece dair kaygıları olan toplumsal çevrelerin cesaretle demokrasiden yana tavrını ortaya koymasını önemsiyoruz."

Yorumlar