HDP çetelere özendi çek senet tahsilatı yapıyor

HDP suç çetelerine özenerek çek senet tahsilatlarına başladı. Terör örgütünün siyasi uzantısı olmakla eleştirilen HDP'nin ayrıca eşinden şiddet gördüğü için evinden kaçan kadını da zorla kocasına teslim ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
HDP çetelere özendi çek senet tahsilatı yapıyor

Çoğu uyuşturucudan olmak üzere gelir kaynakları kurutulan terör örgütü PKK, siyasi uzantısı HDP üzerinden şimdi de mafyatik işlere yöneldi. Komisyonla çek-senet tahsilatı yapan HDP’nin, eşinden şiddet gördüğü için evden kaçan kadını, kocasına zorla teslim etme karşılığında para aldığı da kayıtlara geçti.

İstanbul’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda, aralarında HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Mehmet Sait Bor’un da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması ve HDP’ye yönelik düzenlenen operasyonun detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Ulaşılan bilgiye göre, HDP teşkilatlarında daha önce KCK soruşturmasında gündeme gelen paralel mahkemelere benzeyen bir yapılanmaya gidildi. Kandil’in talimatıyla parti teşkilatında “halkla ilişkiler birimi” adı altında birimler kuruldu. Bu kurumlara PKK tarafından görevlendirilen sözde hakim ve üyeler atandı.

Bu komisyonlar örgüt adına yargılamanın ötesine geçerek, komisyon karşılığında ticari anlaşmazlıklara da el attı. Alacak-verecek meselesi olan örgüt yandaşları, anlaşmazlık yaşadığı konuları bu komisyona taşıdı. Sözde “halkla ilişkiler birimi” ise komisyon karşılığında çek-senet ve alacak tahsilatı yaptı. Örgüt, tahsilat için zaman zaman kaba güç ve tehdide başvurdu.

İstanbul HDP il Başkanlığı’nda kurulan sözde birim, aileler arasındaki anlaşmazlıkları para karşılığında el attı. Kadın hakkı savunuculuğunu kimseye bırakmayan parti, sözde birime yapılan bir başvuru üzerine eşinden şiddet gördüğü için İstanbul’a kaçan bir kadını da eşine teslim etmeye çalıştı. Yine soruşturma dosyasına giren bilgiye göre bu birimde sözde hakim olarak çalışan A.S.’nin, eşinden şiddet gördüğü için Mardin’den İstanbul’a kaçan bir kadının peşine düştü. Dayakçı kocanın başvurusu üzerine kadının çalıştığı yeri bulan HDP’liler iş yerinde olay çıkartarak kadını işten attırdı. Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda bu komisyonda faaliyet gösteren örgüt üyeleri gözaltına alındı.

İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTE ELEMAN GÖNDERİYOR

8 ilçedeki 11 adreste düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Beyoğlu HDP ilçe eş başkanı Mehmet Sait Bor’un terör örgütüne eleman kazandırmada aktif alarak çalıştığı ortaya çıktı. Bor’un bu konudaki çalışmalarını 2020 yılının Kasım ayında teslim olan terörist B.E., deşifre etti. Örgüte, 2019 yılında HDP İstanbul İl Başkanlığı aracılığıyla katıldığını aktaran B.E., PKK tarafından “güvenli ev” olarak ilan edilen Beyoğlu HDP ilçe eş başkanı Mehmet Sait Bor ve 3 ay önce örgüte yardım ve yataklıktan gözaltına alınan eşi Remziye Bor’un evinde 3 gün kaldığını söyledi. Terörist, özel bir araçla İstanbul’dan alınarak Diyarbakır HDP il başkanlığına ardından da PKK’nın dağ kadrosuna götürüldüğünü aktardı. Bu ifade doğrultusunda Bor gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınanlardan birisi de İstanbul HDP il başkanlığında çaycı gibi gözüken M.T., oldu. Yine terör örgütünün dağ kadrosu tarafından görevlendirilen M.T.’nin, İstanbul HDP il başkanlığına giden, özellikle çocuk ve gençlerle ilgilendiği, onlara terör örgütü konusunda ideolojik propaganda yaptığı tespit edildi. M.T.’nin ikna ettiği çocuk ve gençleri örgüt propagandasının yapıldığı toplantılara soktuğu da polis tespitlerine yansıdı.


 

Kaynak: Yeni Şafak

hdp

Yorumlar

akp olmasın o ya bırakın artık akp ile mhp den daha ala mafya ile çalışan partimi var neyin kafasını yaşıyorsunuz.