HCS Kablolama Sistemleri’nden kur farkı riskine TL çözüm

HCS Kablolama Sistemleri, 1 Ocak tarihinden itibaren ürün satışlarında para birimi olarak dolar yerine TL’yi kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
HCS Kablolama Sistemleri’nden kur farkı riskine TL çözüm

HCS Kablolama Sistemleri, 1 Ocak tarihinden itibaren ürün satışlarında para birimi olarak dolar yerine TL’yi kullanmaya başladı. Bilgi teknolojileri sektöründeki müşterileri için kur riskini ortadan kaldıran çok önemli bir değişikliğe imza atan HCS Kablolama Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “HCS olarak iş ortaklarımızı rahatlatmak ve kur riskini ortadan kaldırmak için bu kararı aldık” dedi.

Boydak Holding şirketleri bünyesinde yer alan, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda bakır ve fiber optik yapısal kablolama üretim ve satışı gerçekleştiren HCS Kablolama Sistemleri, yeni yıl ile birlikte ücretlendirmede yeni bir döneme girdi.
Kurulduğu yıldan itibaren kendi sektöründe açık ara liderliğini koruyan HCS, iş ortaklarının desteğiyle geldiği noktada, müşterilerinden gelen istekleri de göz önünde bulundurarak bir yeniliğe imza attı. Kur riskini ortadan kaldırmak ve iş ortaklarının sektörde daha rahat hareket etmesine olanak sağlamak amacıyla HCS, ürün satışlarını artık dolar yerine TL üzerinden gerçekleştirilecek.

“KUR RİSKİNİ ORTADAN KALDIRARAK İŞ ORTAKLARIMIZ RAHATLATMAK İSTEDİK”

HCS olarak sektörde bir ilke imza attıklarını ve bundan gurur duyduklarını belirten HCS Kablolama Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Sektör ayırmaksızın, bilgi teknolojilerinin kullanıldığı her yerde HCS ürünleri önemli rol oynuyor. Yapısal kablolama sistemlerinde kullanılan ürünlerimiz bina projelerinin bir parçası olarak algılanıyor. Yüklenici firmalar tüm tekliflerini TL bazında veriyor, anahtar teslimi işlerini de yine TL bazında satıyor. Ancak bizden dolarla ürün alan alt proje yüklenicileri ki bunların çoğu bizim müşterimiz, doğal olarak kur riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Son dönemde hareketlenen kur ve bundan ortaya çıkan kur riskini ortadan kaldırmak ve iş ortaklarımızı rahatlatmak amacıyla 2014 başından itibaren ürün satışlarımızı TL cinsinden yapmaya başladık” dedi.

HCS olarak kablo sektörünün önemli ve en büyük şirketlerinden olduklarının altını çizen Mustafa Boydak, “2013 yılında üretim tesislerimizin yenilenmesi için önemli çalışmalar yaptık ve kapasitemizi artırdık. Kayseri’de yer alan fabrikamız 20 bin metrekare kapalı alanlı, Avrupa’nın en modern data kablolama ürünleri üretim tesislerinden birine taşındı. Satışlarımızda TL’ye geçişimizle birlikte 2014 yılında müşteri memnuniyetini artırmayı, artan kapasitemiz ve genişleyen ürün yelpazemizle müşteri beklentilerini azami düzeyde karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar