Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir?

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, evli mi, kaç çocuğu var, uzmanlık alanı nedir? Hayati İnanç, zengin kişiliği ve birikimiyle Türkiye için bir şans olarak değerlendirilen isimler arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir, eserleri var mı, isimleri nelerdir? Avukat, yayıncı, yönetici, denetçi, öğretmen, sunucu ve aynı zamanda edebiyatçı bir isim olan Hayati İnanç zengin birikimiyle dikkat çeken bir isimdir. Hayati İnanç 7 bin beyit ezbere bilen bir isimdir. Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden biri olarak nitelendiriliyor. Peki, Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği ve uzmanlık alanı nedir? İşte Hayati İnanç Biyografisi:

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir
Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir

 

Her Türk erkeği günde usta işi bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyt yer almalıdır. Hayati İnanç

 

Tam adı Nur Hayati İnanç'tır. Göbek adı ise Yüksel'dir. Hayati İnanç, Diyanet TV'deki "Can Veren Pervaneler" isimli programında ezbere okuduğu beyitlerle dinleyenleri mest ediyor. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

İşte Hayati İnanç Biyografisi:

Hayati İnanç, 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde dünyaya geldi. Ahşap taş karışımı kiralık bir evde dünyaya gelmiştir. Babası devlet memuru olarak çalışmıştır. Dört kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. İnanç ailesi, Hayati İnanç 15 yaşında iken kendi evlerini almışlardır. 85 yaşında olan babası ve 75 yaşında olan annesi halen bu evde oturmaktadır. Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişidir. İnanç, aslen Sudanlı bir kökene sahiptir.

İnanç, ilkokul yıllarını Denizli Çameli ilçesinde tamamlamıştır. Okulun birincisi olarak derece ile mezun olan İnanç, o yıllarda babasının bir tanıdığı olan Mehmet Kök tarafından saz dersi almak istemiş, bu konuda başarılı olamayınca aynı yıl kuran kursuna gitmiştir. Mehmet Tezcan isimli bir hocadan kuran dersi almıştır. Kuran kursundan sonra da Arapça ve Farsça kelimelerin kökenlerini merak eden İnanç, bu konuya ağırlık vermiştir.

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir
Hayati İnanç

 

Orta ikinci sınıfta Aydın Nazilli devlet parasız yatılı okulunu kazanmıştır. Devamında Aydın Lisesine gitmiş ve 1977'de lise öğrenimini tamamlamıştır. Lise hayatında devrimci bir sosyalist olduğunu ifade etmektedir. Diyalektik materyalizm üzerine ciddi okumalar yapmıştır. İslam ile çelişki yaratan bir okuma sonrası ideolojik duruşundan sıyrılmıştır.

Üniversite tahsiline 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başlamıştır. Üniversiteye kaydolduktan sonra ülkedeki anarşik eylemler nedeniyle 1 yıl boyunca okula gitmemiş ve memleketinde kalmıştır.

İstanbul'a gittikten sonra da bir yıl yine okula gitmemiş ve sürekli olarak kitapçıları gezmiştir. Bu süreçte bir çok kitap okuyan İnanç, İmam-ı Gazali'nin öğretisini bulmaya çalışmıştır. İmam-ı Gazali'nin Tahafüt'l Felasife öğretisini anlamaya çalışmıştır. Bu konuda yazılı olan eseri bulmak için oldukça çaba sarf etmiş ve sonunda muradına kavuşarak bu konuda 2.00 sayfalık bir okuma yapmıştır.

HAYATİ İNANÇ KİTAPLARI NELERDİR?

Can Veren Pervaneler, Can Veren Pervaneler 2, Can Veren Pervaneler 3, İşte Geldik Gidiyoruz.

ŞEHİTLİKLE İLGİLİ SÖZLERİ ÇARPITILDI

Hayati İnanç son olarak TRT 1'de yayınlanan "İyi Fikir" programında İdlib'de şehit düşen askerlerin konuşulduğu programda "şehitlik" kavramıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. İnanç'ın açıklamaları başta İsmail Saymaz ve Fatih Altaylı gibi, Suriye operasyonlarına karşı olan isimler tarafından çarpıtılarak provoke edildi.

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir
Hayati İnanç

 

TRT 1'de yayınlanan İyi Fikir programına katılan yazar Hayati İnanç, İdlib'de şehit olan 34 askerle ilgili tepki toplayan açıklamalar yaptı. "Kayıp falan yok. Yer değiştirdiler" diyen İnanç, şu ifadeleri kullandı:

"Bitmiş gibi, 'Kaybettik', 'Kaybımız var' falan deniliyor ya, bunlar güzel sözler değil. Ne kaybı yahu? Kayıp falan yok. Yer değiştirdiler. Dünyadan ahirete geçti, kabir hayatına geçtiler. Hepsi bu. Mühim olan biz gitmeden önce hazırlığımızı yapalım da, güzel gidelim ya. Nasıl olsa gideceğiz, herkes gidecek. Derler ya, 'Herkes ölür ama herkes yaşamaz', 'Herkese anlamlı bir ölüm nasip olmaz' bu büyük bir nimettir. Allah'tan özellikle bunu istemek lazım. Dediğim gibi şehit olmayı istemek lazım."

FATİH ALTAYLI VE İSMAİL SAYMAZ'IN HASSASİYETİ(!)

Türkiye'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda şehit düşen askerler için hiçbir zaman bu kadar duygusallaşmayan Fatih Altaylı, Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerlerle ilgili gündemi poroke etmek için Hayati İnanç'ın ifadelerini çarpıtarak köşesinde verdi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'de sanki ilk kez asker şehit düşmüş gibi şu ifadeleri kullanmıştı: "Perşembe gecesinden beri durup durup ağlıyorum. Zaten sulugözlü bir adam sayılırım ama bu sefer işi abarttım galiba. Ya da abartan ben değilim fakat duruma uyum sağlamaya çalışıyorum. Ancak ağlamamak elde değil. Şehit verdiğimiz evlatlarımızın kimlikleri açıklandıkça, aile fotoğrafları ya da arkalarında bıraktıkları sosyal medya paylaşımları ortaya çıktıkça bazen katılacak gibi oluyorum. Türkiye’nin her yerinden, her ilden, her bölgeden gencecik Mehmetler. Öyle bazı sözde dinli özde imansızların ekrana çıkıp söylediği gibi değil bu işler.

Hayati İnanç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir
Hayati İnanç

 

Terör örgütü PKK'nın saldırılarına bu kadar tepki göstermeyen İsmail Saymaz da yine aynı şekilde İdlib şehitleriyle ilgili Hayati İnanç'ın kullandığı ifadelere sosyal medyada yaptığı açıklamada "Şehidin helvası senin ocağında kavrulmadığı için sana tatlı geliyor" dedi.

İNANÇ YENİDEN AÇIKLAMA YAPTI

Tepkiler üzerine Twitter hesabında yeni bir açıklama yapan İnanç, şunları söyledi: "Bu sabah TRT 1'de programda söylediğimiz ‘Şehitlerimiz için kaybettik demek doğru olmaz. Dünyalarını değiştirdiler ve onlar en büyük şerefe nail oldular’ şeklindeki sözlerimin bazılarınca yanlış anlaşıldığını üzülerek öğrendim. Uğurlayanlar ağlarken şehit güler. En büyük devlete erdiler. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Şehitliği bana da nasip etmesini Allah’tan niyaz ediyorum."

Hayati İnanç bu gece saat 23.30'da Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk oluyor. Hayati İnanç'ı izleyerek derin birikiminden faydalanmanızı öneririz. 


 

Yorumlar