Havan mermisi veya havan topu nedir? menzili ne kadardır?

Havan mermisi nedir, sorusu Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması ile birlikte çokça sorulmaya başladı. Peki, havan mermisi, havan mühimmatı nedir.

Google Haberlere Abone ol
Havan mermisi veya havan topu nedir? menzili ne kadardır?

Havan mermisi, havan mühimmatı nedir, sorusu soruluyor. Barış Pınarı Harekatı'nın Suriye'nin kuzeyinde başlaması ile birlikte vatandaşlar Havan mermisinin ne olduğunu sormaya başladı. 

Havan topu piyade birliklerinin düşman hedeflerine karşı kullandığı bir silahtır. Havan topu daha çok profesyone ordularda bulunurken küçük örgütlerde bu havan toplarını kullanabilmektedir. 

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Suriye'deki terör örgütleri Türkiye tarafına havan topları ile saldırmaya başladı. Atılan havan topları Türkiye tarafından Ceylanpınar'a düştü.

HAVAN MERMİSİ NEDİR?

Havan topu üst açı grubu ile atış yapabilen bir silahtır. Havandan atılan top veya mermi direk hedefe gitmez öncelikle yukarı doğru menzil alır. Daha sonra hedefine dikine havadan iniş yaparak hedefini imha eder. 

HAVAN MERMİSİ MENZİLİ NE KADARDIR?

Havan mermilerinin menzilleri havan topuna göre değişiklik gösterirken genel olarak menziller 1500 metre - 8000 metre arasında değişmektedir.

Portatif olması sebebiyle oldukça kullanışlı olan havan toplarını kullanan komando veya piyade birliklerinin hedefi görmesi gerekmez. O sebeple meskun mahal çatışmalarında havan topları oldukça fayda sağlar. 

Meskun mahal çatışmalarında bina ve engel arkasına gizlenen kullanıcılar havan toplarının koordinat ayarlamasını yaptıktan sonra hedeflerine atış yapabilmektedir. 

Havan topları elle doldurulur. 

Yorumlar

Esma Havan topu nedir?