Hasan Basri Yalçın kimdir? Nereli?

Hasan Basri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Katıldığı televizyon programlarında yaptığı isabetli yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Hasan Basri Yalçın'ın biyografisi, hayatı ve özgeçmişi insanlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Hasan Basri Yalçın kimdir? Nereli?

Hasan Basri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl uzmanlık veya ihtisas alanı nedir, ne iş yapar? Birçok televizyon kanalında tartışma programlarında öne çıkan isimler arasında yer alan Hasan Basri Yalçın'ın biyografisi merak ediliyor. Peki, kimdir bu Hasan Basri Yalçın? İşte Hasan Basri Yalçın biyografisi veya özgeçmişi: 

Hasan Basri Yalçın kimdir?
Hasan Basri Yalçın

 

Hasan Basri Yalçın Uluslararası İlişkiler Uzmanı'dır. SETA ve benzeri kuruluşlarda yorumları, analizleri ve makalaleri yayınlanır. Uluslararası ilişkiler konusunda yazdığı birden fazla eseri var. 

İstanbul'da Beykent Üniversitesi'nden 2004 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Yine İstanbul'da Koç Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans yaptı.

Doktora eğitimini ise Siyaset Bilimi üzerine University Cincinnati'de tamamladı.

Hasan Basri Yalçın'ın doktora tezinin başlığı ise "The Strugle of Autonomy: A Realist Theory of İnternational Relations" olmuştu.

Yurtışı eğitimini 2011 yılında tamamlayarak 2012 yılında Türkiye'ye döndü.

Doktora çalışmalarını da bitirdikten sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi olarak atandı.

Aynı zamanda SETA Strateji Araştırmaları Direktörlüğünü yürütmektedir.

Hasan Basri Yalçın, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında bilim insanı, araştırmacı ve analist uzman olarak görev yapıyor.

2018 yılında Sabah ailesine katılan Hasan Basri Yalçın, Sabah Gazetesi bünyesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Uluslararası ilişkiler teorisi, uluslararası güvenlik, strateji, NATO ve sosyal bilimler felsefesi konularında çalışmaları bulunmaktadır.

 TRT 1’de Enine Boyuna adlı programa yorumcu olarak katkıda bulunmaktadır.

Herkesin İmam Hatip mezunu olduğu muhafazakar bir ailede yetişen, imam-hatip okulu öğretmeni bir babanın oğlu olan Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, evli ve Mehmet Fatih ile Ömer Burak adlarında iki oğul babasıdır. Seyahat etmeyi ve motosiklet kullanmayı çok sevmektedir.

HASAN BASRİ YALÇIN ESERLERİ

Hasan Basri Yalçın'ın kaleme aldığı kitapları ise şöyle:

Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri (Burhanettin Duran ile, 2016),

Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (Fahrettin Altun ile, 2017),

Avrupa'da PKK Yapılanması (Enes Bayraklı, Murat Yeşiltaş ile, 2019).

İLGİNÇ TESPİTLERİ VAR

Hasan Basri Yalçın, Nisan 2019'da Star Gazetesi'nden Fadime Özkan'a verdiği röportajda ilginç tespitlerde bulunmuştu. ABD'nin küresel hegemonyasının değişmeye başladığını, Amerikan yönetimlerinin kendi elleriyle dünya üzerinde kurdukları düzeni yine kendi elleriyle yıkmaya başladığını söylemişti.

Yalçın, ABD'nin dünyanın birçok ülkesinden elini eteğini çekerek, ekonomisine odaklanmaya çalıştığını, daha önce müdahale ettiği yerlere ise artık deyim yerindeyse "maşa" kullanarak müdahale etmeyi sürdüreceğini ifade etmişti.

Yorumlar

ayşe 1973 doğumlu olup 2004 yılında üniversiteden nasıl mezun olunuyor?
Hakkı Hasan Basri efendi cok bilgili biri aslen nereli
Hakkı Aslen nereli