Hamit Öncü kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir? AK Parti Esenyurt Adayı

AK Parti Esenyurt Adayı Hamit Öncü kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir soruları merakla soruluyor. Aday tanıtım toplantısı öncesin adı kulislerden sızan isimlerden biri de Hamit Öncü oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hamit Öncü kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği ne

Hamit Öncü kimdir, nerelidir soruları AK Parti İstanbul ilçe adaylarının açıklanmasıyla birlikte yeniden gündem oldu. AK Parti İstanbul İlçe Adayları bugün düzenlenen resmi törende tanıtılmadan önce tam liste halinde kulislere yansıdı. Listede yer alan isimlerden biri de AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü oldu. Peki, Hamit Öncü kimdir, aslen nerelidir?

HAMİT ÖNCÜ KİMDİR?

Hamit Öncü aslen Mardinli olan eğitimci kökenli bir bürokrattır. Öncü, 1979 ile 2004 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik yaparak eğitim alanında kariyerine başladı. Öncü, Mardin Yatılı Bölge İlkokulu ve Dicle Öğretmen Lisesi gibi kurumlarda görev aldı. Eğitim alanındaki çalışmaları sırasında, Mardin Eğitim Enstitüsü'nden "Yabancı Dil" alanında Arapça ve Fransızca eğitimi aldı.

Hamit Öncü
AK Parti Esenyurt Adayı Hamit Öncü

 

1994 yılında Refah Partisi'nden Kıraç Belediye Başkan adayı olan Öncü, 2004-2009 yılları arasında Kıraç Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında ise İstanbul İl Genel Meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı olarak hizmet verdi. 2011 yılında, AK Parti 3. Bölge SKM Sekretarya ve Bilgi İşlem Sorumlusu olarak atandı. Öncü, 2015-7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Rolü

Öncü, sivil toplum kuruluşlarına da katkı sağladı. İHO İstanbul 3. Bölge Koordinatörlüğü, Ensar Vakfı Esenyurt Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yeni Dünya Vakfı İstanbul Yurtlar ve Evler Komisyon Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Toplumsal Katkıları ve Öncü'nün Eğitimci Kimliği

Eğitimci kimliğiyle tanınan Öncü, öğretmenlik ve idarecilik döneminde genç nesillere bilgi ve deneyim aktarımında bulundu. Belediye başkanlığı ve diğer siyasi görevleri sırasında ise toplumun çeşitli kesimleriyle etkileşimde bulunarak yerel ve ulusal düzeyde hizmetler sundu.

Dil Becerileri

Öncü'nün Arapça ve Fransızca dillerindeki yetkinliği, yabancı dil eğitimi alarak geliştirdiği bir yetenektir. Bu dillerdeki bilgisi, hem eğitimcilik hem de siyasi kariyeri boyunca kendisine avantaj sağlamıştır.

AK Part İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü, eğitim ve siyasi alanda uzun yıllar hizmet vermiş bir kişiliktir. Eğitimci, belediye başkanı, meclis üyesi ve sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alarak topluma katkıda bulunmuştur. Dil becerileri, eğitimci ve siyasetçi kimliğiyle birleşerek onun çok yönlü bir profil oluşturmasına yardımcı olmuştur.

 

Yorumlar