Hamile kalmak isteyenlere öneriler

Gebeliği planladığınız günlerden itibaren (hamile kalmayı beklemeden) folik asit vitaminini kullanımına başlamanız gerekir. Folik asit kullanımı ve gebelikten önce yapılması gereken analizler için doktorunuza başvurmalısınız.

Google Haberlere Abone ol
Hamile kalmak isteyenlere öneriler

Hamile kalmak isteyip de bir türlü hamile kalamayanlar için önemli öneriler bulunuyor. Yumurtaların faaliyete başladığı zamana sık aralıklarla ilişkiye girmeniz gebelik şansınızı arttırır. Bu zaman ise regli döneminden 14 gün önce başlar.

1 yıl korunmadan düzenli ilişkiye girilmesine rağmen hamilelik olmuyorsa, kısırlıktan şüphelenmek gerekir. Bu durumda nedenlerin araştırılması ve tedavi için doktorunuza başvurmalısınız.

Gebeliği planlayan kadınlar eğer fazla kilo problemi varsa, hamile kalmadan önce zayıflamaları önerilir. Fazla kilo ile gebeliğe başlamak gebelikte alınacak kilolarla birlikte çeşitli sıkıntılara yol açabilir.

Aşırı kilo hamile kalmayı zorlaştıran etkenlerden biridir. Kilo vermek için doktordan yardım almanız ve spor yapmanız yararlı olacaktır.

Sigara hamile kalmayı zorlaştıran etkenlerden biridir.

Çocuk isteyen çiftlerin en çok merak ettikleri konulardan biri de bebeğin cinsiyetini belirlemek için yani önceden kız ya da erkek olmasını artıran bir yöntemin olup olmamasıdır. Genetik yöntemler dışında (PGD) hiçbir yöntem bebeğin cinsiyetini tanısında etkili değildir. Bu ne takvimler, ne yiyecek, ne de ilişki zamanı ile ilgili değildir. Bebeğin cinsiyeti ancak PGD denilen genetik yöntemle yapay döllenmenin öncesinde belirlenebilir. Fakat bu da ülkemizde yasaktır ve hiçbir yerde edilmemektedir.

Yorumlar