Halis Serbest neden serbest bırakıldı, kaç yıl hapis yattı?

Halis Serbest neden serbest bırakıldı, cezaevinde ne kadar kaldı, kaç yıl hapis yattı? Bergen'i önce iki kez yaralayan sonra da öldüren Halis Serbest şimdilerde de filmin yapımcılarını tehdit ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Halis Serbest neden serbest bırakıldı?

Halis Serbest neden serbest bırakıldı, Bergen'in katili Serbest cezaevinde ne kadar kaldı, kaç yıl hapis yattı soruları son günlerde Bergen filmiyle birlikte merakla cevap arayan sorular oldu. 

Bergen'in katili Halis Serbest hala Adana'da hayatına devam etmesinin yanında, Bergen ile ilgili filmin yapımcılarını da tehdit ediyor. Hal böyle olunca tepkiler de artıyor. Bunca yaşanmışlığa rağmen hala tehditlerine devam etmesi akıl alır gibi değil. Peki, Halis Serbest neden serbest bırakıldı, cezaevinde ne kadar kaldı, kaç yıl hapis yattı?

İşte Halis Serbest önce yaralamadan sonra cinayetten tutuklanmasının ve akabinde serbest bırakılmasının hikayesi:

Ankara'dan sonra iş için 1981 yılında Adana'ya giden Bergen, burada Halis Serbest ile tanıştı ve 1982 yılında evlendi. Mafyalaşmış müzik piyasası tarafından Halis Serbest ile düzmece bir karı-koca senaryosu uydurulduğu, resmiyette hiç evlenmediği iddia edildi.

Halis Serbest neden serbest bırakıldı, kaç yıl hapis yattı?
Halis Serbest

 

Bergen, 1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan 'Şikayetim Var'ı çıkardı. Kocasından şiddet görmeye dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.

31 Ekim 1982 tarihinde İzmir Alsancak'daki New York Gece Kulübü'nde çalıştığı sırada kocası tarafından yüzüne attırılan bir kova dolusu kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti. Vücudun büyük bir kısmı da yandı. Daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı. Sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı.

Halis Serbest 2 aylık firardan sonra yakalanıp tutuklanarak İzmir Buca kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bergen, tedavi sonrası Kibariye'yi meşhur eden 'Kim Bilir?' şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip Özşeker'in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon'da 1985 yılına kadar sahneye çıktı.

1985 yılında plak yapımcısı Yaşar Kekeva'nın daveti ile İstanbul'a giderek 'İnsan Severse' adlı kaseti çıkardı. Daha sonra 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı 'Acıların Kadını' ile şöhrete kavuştu.

Albümün çok beğenilmesiyle plak şirketi tarafından 1987 yılında 'Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı' unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset ile ödüllendirildi.

Albümleri yayınlanırken bir taraftan da konser ve sahne çalışmalarını sürdüren Bergen sahneye çıkarken yanmış gözünün üstüne saçının bir perçemini atarak acılarını olmasa bile yüzünü kamufle ediyordu.

1987 yılında Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle 'Acıların Kadını' filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan, Meral Niron ile başrolde oynadı.

Şarkılarıyla halk tarafından çok beğenilen Bergen, 1987 yılında konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Saldırı, eşi Halis Serbest'in yaptırdığı ileri sürüldü. Bir dönem sahneye çıkmayı bıraktı. Nisan 1989'da eşi Halis Serbest'ten de resmen boşandı.

Haziran 1989'da sahnelere tekrar çıkmaya başladı. Bu arada 'Yıllar Affetmez' adlı albümünü yaptı. Albümün tanıtım turnelerinde Adana'nın Pozantı ilçesindeyken 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak 30 yaşında öldürüldü. Bergen'in cenazesi, memleketi Mersin'e gömüldü.

Anadolu turnesi kapsamında Samsun'dan Kayseri'ye geçen Bergen, buradaki çalışmasını tamamlayarak Mersin'e gitmek için yola çıktı. Boşandığı eşi Halis Serbest'in kendilerini takip ettiğini fark eden şarkıcı ve annesi polisi arayarak durumu bildirdi, tedbir alınacağını öğrenince yollarına devam etti. Tarsus Pozantı E-5 karayolunun Çamalan Yaylası mevkisindeki Gülek Kasabası'nda bulunan Aspava Lokantası'nda gece 04.00 sularında Halis Serbest, Bergen ve annesinin karşısına çıktı. Halis Serbest ile tartışan Bergen, arabaya binmek üzere hareket ettiğinde Halis Serbest'in silahından çıkan 6 kurşunun hedefi oldu ve aracının şoför koltuğuna kanlar içinde yığıldı.

Bergen'in annesi Sabahat Çakar'ı da 3 kurşunla yaralayan Halis Serbest kaçtı. Olay yerinde hayatını kaybeden Bergen'in naaşı Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Annesi Sebahat Çakır ise yoğun bakımda tedaviye alındı. Bergen'in cenazesi olaydan bir gün sonra Mersin'deki Akbelen mezarlığında toprağa verildi.

Bergen'in katili Halis Serbest, Almanya'da yakalandı. Türk makamları Serbest'in iadesi için çalışma başlatarak Ağustos 1991 tarihinde Türkiye'ye getirdi. 12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay hüküm giymesine rağmen zaman aşımı, Almanya'da mahkumiyet süresi gibi 'hafifletici nedenlerle' 7 aylık mahkumiyetin ardından tahliye edildi. Mahkeme çıkışında karara isyan eden anne Sebahat Çakır'ın, "Kızımın mezarda kemikleri sızlayacak, beni de tehdit ediyorlar" şeklindeki demeçleri basında yer alır.

Halis Serbest Adana'da ikinci eşinden olan dört çocuğuyla birlikte hayat sürdürüyor.

1958 doğumlu olan Bergen, öldürüldüğü 1989 yılında 30 yaşındaydı.


 

Yorumlar

İbrahim Mahkemeden çıkan karara bak! İnsan öldürmenin cezası 3 yıl mı?!!