Halil Umut Meler kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Halil Umut Meler'in kim ve nereli olduğu soruları Beşiktaş-Trabzonspor maçının hakemi açıklanır açıklanmaz merakla sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Halil Umut Meler kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Halil Umut Meler kimdir sorusu büyük maçın hakemi açıklandıktan sonra merakla sorulur oldu. Beşiktaş-Trabzonspor arasında oynanması beklenen Türkiye derbisinin hakemi de açıklandı. Hakem açıklanır açıklanmazı spor camiasında hakemin biyografisi veya özgeçmişi merak konusu oldu. Peki, Halil Umut Meler kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Halil Umut Meler 1986 yılında doğdu. 

36 yaşında olan Halil Umut Meler İzmir'in Selçuk ilçesinde hayata gözlerini açtı.

Halil Umut Meler kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Halil Umut Meler kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

Meler aslen Balkan göçmenidir.

Meler evlidir eşi ise İzmir Selçuk’ludur. Ailesi Selçuk’ta yaşamaktadır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur. Bu dönemde hakem olarak görev yapmaya başlamıştır. Okul bittikten sonra İzmir’e dönmüş ve İzmir’de il hakemliği yapmıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

18 Eylül 2015'te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisarspor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetmiş oldu. 29 Haziran 2017'de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda FK Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti. 2-1 biten maçta Meler, 4 kez sarı kartına başvurdu. Ayrıca Meler, 2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı.

Halil Umut Meler 2017'den beri FIFA kokartı takmaktadır. Bu sezon Halil Umut Meler 1 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 dostluk maçı, 1 UEFA Uluslar Ligi ve 6 da Süper Lig maçını yönetti.

Bu sezon Meler, 33 sarı kartına başvurdu ve bir kez de kırmızı kartına başvurdu sadece. Toplamda 7 kez de penaltı noktasına gitti.

Yorumlar