Hadi be oğlum gerçek mi, konusu, nerede, ne zaman çekildi?

Fox Tv ekranlarnda yayınlanan 'Hadi Be Oğlum' filmi gerçek hayattan bir hikaye mi, izleyiciler merak etti. HAdi be oğlum gerçek mi diye merak eden izleyiciler için, 'Hadi Be Oğlum' filmi ile ilgili merak edilen konuları derledik; Nerde çekildi, ne zaman çekildi, gerçek bir hikaye mi? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Hadi be oğlum gerçek mi, konusu, nerede çekildi?

Hadi Be Oğlum gerçek mi diye merak eden izleyiciler için filmle ilgili merak edilen konuları derledik. Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerinde oynadığı duygu yüklü film izleyicilerin beğenisi topladı. O kadar gerçekçi bir hikaye ki Kıvanç Tatlıtuğ duyguyu beyaz sahneye çok güzel taşımış.

Bir babanın umudun peşinden koşuşunnu ekranlara yansıtan film başından sonuna duygu yüklü. Kıvanç Tatlıtuğ yani Ali ile babası ile birlikte Antalya'da tekne işletmeciliği yapmaktadır. Kendi hallerinde yaşamlarını sürdürürler.Ali ile Leyla'nın aşkı ile başlayan filmde Efe dünyaya gelir. Leyla (Büşra Develi) Ali ve Efe hayatta bir başına bırakır. Ali Efe'ye hem anne hem babalık yapmaktadır. Ali küçüklüğünden beri Efe'de bir gariplik olduğunu fark eder. Oğlu ile hiç bir şekilde iletişim kuramayan Ali bir gün Efe'nin piyano çalma yeteneğini keşfeder. Öylesine yalnız hissettiği bir anda bu yeteneği keşfeden Ali'nin içinde bir umut belirir. Ve baba oğul bu umudun peşinden koşarlar. 

Çocuğu ile iletişim kuramayan babanın, Ali'nin feryadı izleyicileri hüzünlendirir.

Bir kere bak benim yüzüme be oğlum bir kere bak. Hadi be Oğlum Bi Kere Bak

 

Filmin yönetmen koltuğunda Bora Egemen oturuyor. 'Hadi Be Oğlum' ilk olarak 2018 yılında gösterime girdi. Otizmli Efe'nin babası Ali ile olan iletişimi filmi başından sonuna kadar duygusal bir hale getiriyor. 

Filmde karanlık kalan noktalar da var. Mesela Leyla neden çocuğunu istemiyor? Leyla'nın hastalığı ne? Çocuğunu neden bırakıp gidiyor bu noktalara filmde değinilmemiş. Efe otizmli olduğu halde otizmden hiç bahsedilmemiş.

'Hadi Be Oğlum' gerçek mi diye merak edenler için küçük bir araştırma yaptık. Filmdeki hikaye net olarak birine bağlı olduğundan bahsedilmese de ülkemizi New York'ta prestijli bir yarışmada temsil eden Buğra Çankır'ın hayatı ile çok benzelrik göstermekte. Hatta Efe'nin müziğe küçük bir org ile bağlantı kurması Buğra'nın da küçük bir oyuncak org ile müzikle tanışması çok benzerlik gösteriyor. 

Buğra Çankır, ağır iletişim kurma engelli otizmli bir çocuk ancak muhteşem müzik dehası var. [1]

Bir babanın 'hiç olmazsa yüzüme baksaydı' 'Bir Baba Deseydi' feryadı, otizmli ya da iletişim sorunlu çocuğu olan ebeveynler için çok etkileyici sahnelerden biri.

Filmdeki en büyük eleştiri alan nokta ise Leyla'nın hastalığından hiç bahsedilmemiş olması ve aynı şekilde EFe'nin hastalığının adının hiç bir şekilde söylenmemiş olması. Filmde doktorla konuşma sahneleri geçmesine rağmen böyle bir ayrıntıya girilmemesi izleyicinin gözünden kaçmadı. Fakındalık oluşturması açısından bahsedilmesi daha iyi olabilirdi. 

Film önce Antalya'nın Kaş ilçesinde çekilmiştir.

hadi be oğlum gerçek mi

Efe karakterini canlandıran oyuncu, Alihan Türkdemir'dir.

Hadi Be Oğlum Oyuncuları:

Kıvanç Tatlıtuğ - Ali Kaptan
Alihan Türkdemir - Efe
Büşra Develi - Leyla
Feridun Düzağaç - Feridun
Yücel Erten - Haşmet
Yıldız Kültür - Güner

Kaynak: [1]

Yorumlar