Kıvanç Tatlıtuğ aslen nerelidir, kaç yaşındadır, evli midir?

Kıvanç Tatlıtuğ, 2005 yılında Gümüş dizisinde rol almasının ardından Türkiye'de yıldızı parlayan genç bir yetenek. 1983 doğumlu sevilen oyuncu hakkında merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Kıvanç Tatlıtuğ aslen nerelidir, kaç yaşındadır, evli midir?

Türkiye'nin Aşk-ı Memnu ve Ezel dizisindeki yüksek performansıyla yakından tanıdığı Kıvanç Tatlıtuğ şu sıralar Çarpışma dizisinde Kadir Komiser karakteriyle tekrar gündemde. Peki Kıvanç Tatlıtuğ aslen nerelidir, kaç yaşındadır, evli mi bekar mı?

Kıvanç Tatlıtuğ aslen Adanalı'dır.

35 yaşındadır.

Bekardır.

Asıl mesleği ise basketbol oyunculuğu ve mankenliktir.

Kıvanç Tatlıtuğ 35 yaşındadır. 27 Ekim 1983 de Adana'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul Kalamış Lisesi'nde almıştır. Babası ERdem Tatlıtuğ, annesi Nurten Tatlıtuğ'dur. 4 kardeşi vardır. 

Adana'da amatör olarak başladığı basketbol kariyerini profesyonelliğe taşıyarak Ülkerspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinde sürdürmüştür. Annesinin teşviği ile mankenliğe başlamış ve Best Model yarışmasına katılarak birinci olmuştur.

Kendini kanıtlayan ve görsel olarak zihinlerde yer alan Kıvanç Tatlıtuğ, Success Ajansı ile çalışmaya başladıktan sonra 2005 yılında ilk oyunculuk deneyimi olan Gümüş dizisinde başrol almıştır. Adını tüm Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı yakalayan yetenekli oyuncu, oyunculuk kariyerini Menekşe ile Halil dizisi ile devam ettirmiştir. Aşk-ı Memnu dizisi ile kariyerine kariyer katan yakışıklı oyuncu Devlet Tiyatro sanatçılarından eğitim alarak oyunculuğunu da profesyonelliğe taşımıştır.

27 Ekim 1983 tarihinde, beş çocuklu ailenin bir ferdi olarak Adana'da doğdu. Ortaöğrenimini Yenice Özel Çağ Lisesi'nde tamamladıktan sonra Pastane işleten babası Erdem Tatlıtuğ'un geçirdiği ciddi bir kalp ameliyatından sonra ailesi ile birlikte 1997 yılında İstanbul'a yerleşti.

İstanbul Kalamış Lisesi'nden mezun oldu. Annesinin adı Nurten'dir.Aktörlük ve mankenlik yapmadan önce uzun süre basketbol ile uğraştı. Bu dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü kazandırdı.

Kıvanç Tatlıtuğ, 2018 yılı IMDb Türk oyuncular sıralamasına da giren oyunculardan. 

Kıvanç Tatlıtuğ Ödülleri

*2009 - 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı *Memnu)

*2012 - 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey *Güney 1. Sezon)

*2013 - Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Kuzey Güney)

Kıvanç Tatlıtuğ Film ve Dizileri

*2007 - Amerikalılar Karadeniz´de 2

*2005 - Gümüş

*2008 - 2009 - Aşk-ı Memnu (Dizi)

*2008 - Menekşe ile Halil (Dizi)

*2010 - Ezel

*2010 - Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)

*2011 - Kuzey Güney (Dizi)

*2012 - Kuzey Güney Sezon 2 (Dizi)

*2013 - Kelebeğin Rüyası

*2014 - Kurt Seyt & Shura (Dizi)

Yorumlar