Hacıosmanoğlu: Olumsuzluklar cezayla değil, eğitimle değiştirilebilir

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, tribünlerdeki olumsuzlukların ceza ile değil, eğitim ile değiştirilebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu: Olumsuzluklar cezayla değil, eğitimle değiştirilebilir

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, tribünlerdeki olumsuzlukların ceza ile değil, eğitim ile değiştirilebileceğini söyledi.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Dergisi’nin Nisan 2014 sayısındaki yazısında, batan güneşin ardından üzülmek yerine doğacak yeni güneş için hazırlanmanın daha doğru olduğu bilinci ile yeni güne uyandıklarını ifade etti. Maddi ve manevi tüm olumsuzluklara rağmen lig sıralamasında tırmanışa geçtiklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Trabzonspor her daim daha üst sıraları zorlamalı ve çıtayı sürekli yukarıda tutmalı. Ancak içinde bulunduğumuz maddi ve manevi zorluklara rağmen sabrın sonunun selamet olduğunu gördük. Unutulmamalı ki, yeteri kadar deneniniz varsa her şeyi yapabilirsiniz. Bizim de yeteri kadar nedenimiz var. Tarihimizin altın sayfalarına bakıldığında, Trabzonspor sevdasının, başarıya olan inancın, neleri beraberinde getirdiği çok net anlaşılır. Geçen ayki yazımda da belirttiğim gibi başarısızlık kabul edilebilir ancak denememek asla. Heyecanlıyız. Heyecanlıyız çünkü yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz."

Başkan Hacıosmanoğlu, kendilerinin bu heyecanla, koltukta oturmak için çalışmak değil, çalışmak için koltukta oturma anlayışı ile mücadele ederken, bazı kurumu ve kuruluşların aksi yönde görev yaptığını savundu. Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı kurumların, değiştirdikleri talimatlarla her hafta tüm kulüplere ceza yağdırarak sözde tribünlerdeki olumsuz davranışlara engel olmaya çalıştığını belirten Hacıosmanoğlu, olumsuzlukların ceza ile değil, eğitim ile değiştirilebileceğini önü sürdü.

Hacıosmanoğlu, futbolda alt yapılardan başlayarak, eğitimde ise birinci sınıftan itibaren spor kültürünün oluşturulmasına yönelik eğitimler verilerek, bu olumsuzlukların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Adaletin birgün herkese gerekli olacağına dikkatleri çeken Hacıosmanoğlu, "Bu sözden yola çıkarak TFF ve kurullarının önlerine gelen dosyanın renklerine göre değil, içeriğine göre davranmasını talep ediyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar