Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili?

Hacer Haniç'in kim ve nereli olduğunun yanında hangi partili olduğu soruları da merakla sorulan sorular arasında yer alıyor. TV100 haber sitesinde yazarlık yapan Haniç, daha önce ünlü Yazar Hilal Kaplan'ı hedef aldığı mesajlarıyla gündem olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili?

Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları bu aralar merakla soruluyor. Haniç'in gündem olmasının en büyük nedeni muhaliflerin hiç hazzetmediği ünlü Gazeteci Yazar Hilal Kaplan'ı hedef aldığı Twitter mesajları olmuştu. Öncesinde ise AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğu için de gündem olmuştu. Peki, Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili?

HACER HANİÇ KİMDİR?

Hacer Haniç 1981 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne devam etti.

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitim hayatını sürdürmektedir.

Çeşitli medya akademilerinde gazetecilik, spikerlik-sunuculuk eğitimleri aldı.

Yerel sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmakta ve siyasi sosyal alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Evlidir, Emin Faruk ve Furkan’ın annesidir.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran tarihinde erken seçim olacak açıklamasının ardından 27. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Hacer Haniç, AK Parti’nin kurucuları arasında bulunuyor. AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları ile AK Parti İstanbul Kadın Kolları’nda uzun yıllar görev yapan Haniç, siyasi tecrübesiyle TBMM sıralarından memlekete hizmet etmek istiyor.

Aday Adaylığı ile ilgili bir açıklama yapan Hacer Haniç, şunları söyledi: “Hayatın merkezi biz kadınların ilkeli siyaset yapmasının önünü açan, seçilebilme hakkını bize layık gören, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki 2002 den buyana mensubu olduğum Ak Parti den 1. Bölge aday adaylığı için başvurumu yaptım. İnsan odaklı siyaset yapmanın nimeti olarak bizden talep edilen milletvekilliği buna binaen üzerime düşen sorumlulukla Bismillah dedik. Allah hayırlı hizmetler ifa etmeyi nasip etsin.”

Medipol Üniversitesi Medya İletişim bölümünde eğitim hayatını sürdürmektedir. Medya akademilerinde gazetecilik, spikerlik ve halkla ilişkiler alanlarında eğitimler aldı.

2002 yılında siyasi kariyerine AK Parti kurucu üyesi olarak başladı. Mahalle, ilçe ve il yönetiminde görevler aldı. İstanbul 1. Bölge Sosyal Politikalar Sorumluluğu yaptı.

Aile şirketinde mali işler sorumlusu. Siyaset, medya, tarih, kültür, sanat, sosyoloji, edebiyat alanlarında araştırmalar yaparak görev aldığı sivil toplum kuruluşlarında sosyal projeler geliştirmektedir. Siyaset ve kadın hakları, kadının toplumdaki yeri, yeni bir medeniyetin inşaası, geleceğimizin teminatı gençlerimiz v.b konularda sosyal sorumluluk hassasiyetiyle topluma katkı sağlayan biri olarak gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Üyesi olduğu sivil toplum kuruluşları

Yerel ve Sivil Toplum Kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyelikleri

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkan Vekili

Yedi Renk Tek Yürek Kadın Kolları Platformu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi

Yetev Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Ümraniye Eğitim Platformu Yönetim Kurulu Üyesi

Sevgi evlerinde gönüllü esaslı sosyal çalışmalar yapmaktadır.

Çok sayıda seminerlere katılan Haniç, evli ve 2 çocuk annesidir.

HİLAL KAPLAN'I HEDEF ALDIĞI İÇİN GÜNDEM OLMUŞTU

Kamuoyu Hacer Haniç ismini, Hilal Kaplan'ı hedef aldığı için AK Parti karşıtı muhalif sitelerde haber olmasıyla hatırlıyor. 

Başkanlık sisteminin anlatıldığı "Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yeni Türkiye" isimli kitabın da yazarı ve eski AKP Milletvekili aday adayı olan Hacer Haniç, Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın TRT Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmesini eleştirmişti.

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Hilal Kaplan'a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin” diyen Haniç, “Tarafgirliğin dibine batıp muhalefete durum üstünlüğü kazandırmış birini TRT kurumuna atamanın mantığı nedir?” diye sormuştu.

Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili?
Hacer Haniç kimdir, nerelidir, hangi partili?

 

Hacer Haniç, TRT atamalarıyla ilgili olarak, kişisel sosyal medya hesabından şöyle şu paylaşımlarda bulunmuştu:

Koskoca 'Türkiye Cumhuriyeti'nde devlet kurumlarına atayacak işinin ehli, yıpranmamış isimler bulunamıyor mu ki tepki çeken isimler dönme dolap gibi milletin gözüne sokuluyor. Devlet kurumları birilerini aklamanın, istihdam etmenin yeri değildir. Şikayet edip 'sol'u sollamak...

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Hilal Kaplan'a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin... Bu ve benzeri durumlara yapılacak açıklama bu kadar basit. Tarafgirliğin dibine batıp muhalefete durum üstünlüğü kazandırmış birini TRT kurumuna atamanın mantığı nedir?

 

Yorumlar