Partiler İstanbul'da sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin oyun peşinde

İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden sonra partiler yeni taktikler ve yeni stratejiler belirlemeye başladı. Partilerin en büyük hedefi ise İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmeni ikna etmek. Cumhur İttifakı da HDP destekli Millet İttifakı da bunun için uğraşacak.

Google Haberlere Abone ol
Partiler İstanbul'da sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin oyun peşinde

Yüksek Seçim Kurulu'nun şaibeli ve tartışmalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal ederek yenilenmesine karar vermesinden sonra gözler aday çıkaran ittifaklara ve partilere çevrildi.

Cumhur İttifakı ile HDP destekli Millet İttifakı'nın yarıştığı İstanbul'da şimdi herkes 1 milyon 700 bin küskün seçmenin peşinde. 

Bilindiği gibi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerde İstanbul'daki 10 milyon 570 seçmenden sadece 8 milyon 800 bini sandık başına gitmişti. Sandık başına gidenlerin de sadece 8 milyon 547 bininin oyu geçerli sayılmıştı. Yani İstanbul'da 2 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştı. 

İşte burakamları önüne koyan partiler şimdi açık ara farkla seçimi kazanarak tartışmaları ilk geceden bitirmek istiyor. 

31 Mart seçimlerinde yapılan seçimlerde iki aday arasındaki oy farkı 29 bin olarak kayda geçmişti; ancak AK Parti'nin itirazları sonucu fark 13 bin 700'e kadar düşmüştü.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar