İmamoğlu'nun kopyalama girişimi mahkemeden döndü

Ekrem İmamoğlu'nun elinin altındaki İBB verilerini kopyalama girişimi mahkeme tarafından engellendi. Mahkeme, kopyalama işlemlerinin neden yapıldığının açıklanması gerektiğini belirterek İmamoğlu'dan savunma istedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun kopyalama girişimi mahkemeden döndü

İstanbul'daki yerel seçimlerden sonra İBB Başkanlığına seçilerek 17 Nisan'da görevi devralan Ekrem İmamoğlu'nun ilk işi belediyenin mahrem bilgilerini kurum dışından kişilere "kopyalattırmak" olmuştu.

Ancak mahkeme, İmamoğlu'nun İBB verileri üzerinde her türlü inceleme ve araştırma yapabilecekken neden kopyalama gereği duyduğunu açıklaması gerektiğini belirterek "yürütmeyi durdurma" kararı verdi.

Yüksek Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı isimli iki Meclis üyesi tarafından mahkemeye yapılan başvuruda, İmamoğlu'nun İBB'nin mahrem bilgilerini kurum dışından kişilere kopyalattırma girişiminin engellenmes istendi. 

Mahkeme gereğini düşünerek, "yürütmeyi durdurma kararı" verdi.

Davacı Meclis Üyeleri, "Belediye Müfettişlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile Belediye çalışanlarından ve/veya dışarıdan belirlenecek üç uzman ile Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapısında her türlü inceleme ve araştırmay yapmaya ve veritabanı ve altyapıyı kopyalama ile yatkilendirilmesine" ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığnın 18 Nisan 2019 tarih ve 96514166-903.05-56/64220 sayılı işleminin iptali ve yürütesinin durdurulmasını istedi.

Talebi görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, ise "Olayda, iptali talep edilen işlem konu itibariyle uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan; davalının birinci savunması ile aşağıdaki ara kararına yanıt alındıktan veya savunma ve ara kararaına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne" şeklinde cevap verdi.

Mahkeme ayrıca, kopyalama işinin hangi sebepten kaynaklandığının açıklanması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Son Haberler

Detaylar geliyor...

Yorumlar