Gülistan Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Gülistan Turan'ın Avrupa Şampiyonu olmasından sonra, "kimdir, nerelidir" soruları merakla sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Gülistan Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Gülistan Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları aldığı şampiyonlukla birlikte gündem oldu.

GÜLİSTAN TURAN KİMDİR?

Gülistan Turan, 1997 yılında Kayseri'de doğdu.

26 yaşında olan Milli Muaythaici Gülistan Turan, kadınlar 51 kilo finalinde rakibi Roksana Dargiel'i mağlup ederek Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. 

Gülistan Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Gülistan Turan

 

Gülistan Turan, Avrupa Oyunları muatyhai -51 kiloda Polonyalı rakibi Roksana Dargiel'i mağlup ederek şampiyon oldu.

Turan bir demecinde yaptığı sporla ilgili olarak şunları söylemişti: 

“Türkiye’de dövüş sporları üzerinden bir kazanç elde etmek gerçekten çok zor. Dünya ve Avrupa derecelerimize rağmen emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Mesela; profesyonel olarak canlı yayınlardaki organizatörlerin biz dövüşçülere sunduğu düşük miktarlardaki ücretlere karşılık, kendimiz sponsorluklar aramak zorunda kalıyoruz. Bir sporcunun yurt dışına açılma fırsatı varsa inanın tüm bu döktüğü ter, yaptıklarına değiyor. Ama biz, bu ülke bayrağını dalgalandırabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” 

MUAYTHAI  NEDİR?

"Muayitahi" kelimesi, muay thai dövüş sanatının Türkçe bir versiyonunu ifade eder. Muay thai, Tayland'a özgü bir dövüş sanatıdır ve birçok ülkede popülerlik kazanmıştır. Muayitahi ise Türk dövüşçülerin muay thai tekniklerini kullanarak geliştirdiği bir dövüş stili veya bu stili uygulayan sporcuları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Muay thai, el, ayak, diz ve dirsek darbeleriyle birlikte yakın dövüş tekniklerini içeren bir dövüş sanatıdır. Vücut dengesi, esneklik, dayanıklılık ve hız gibi yeteneklerin geliştirilmesi üzerine odaklanır. Bir dövüşçü, rakibini etkisiz hale getirmek veya nakavt etmek için çeşitli saldırı ve savunma tekniklerini kullanır.

Muayitahi, Türk dövüşçülerin bu Tayland kökenli dövüş sanatını benimseyerek, kendi üsluplarına uyarlaması ve yerel dövüşçüler arasında popüler hale gelmesi anlamına gelir. Türk dövüşçüler, muay thai tekniklerini öğrenirken kendi yeteneklerini ve tarzlarını da geliştirirler. Muayitahi, Türkiye'de muay thai dövüş sanatını icra eden sporcuların tercih ettiği bir ifadedir.

Yorumlar