Sipri açıkladı, en çok silah satan şirketler belli oldu

Her yıl detaylı şekilde dünyadaki silah ticareti ile ilgili verileri paylaşan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SİPRİ) en çok silah satışı yapan şirketlerin listesini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sipri açıkladı, en çok silah satan şirketler belli oldu

Geçtiğimiz yıl küresel silah satışlarını yaklaşık yüzde beş artıran dünyanın en büyük 100 savunma şirketi 2018 yılında toplam 420 milyar dolar değerinde silah ve askeri hizmet satışı gerçekleştirdi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SİPRİ) tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl en fazla silah satışı yapan şirketlerin listesini belli oldu.

SİPRİ tarafından yayınlanan verilerin yer aldığı listeye Çin’deki şirketler dahil edilmedi.

Öte yandan SİPRİ tarafından açıklama listeye göre, Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketler önde gelen savunma şirketleri arasında üst sıralarda yer alıyor.

ABD'nin en çok silah satışı yapan Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon ve General Dynamics gibi şirketleri geçen yıl 148 milyar dolarlık silah ve askeri ürün sattı.

ABD şirketleri tek başına dünya silah ticaretinin yüzde 59'unu göğüslerken 246 milyar dolarlık satış yapıldı.

Avrupalı şirketler küresel silah satışlarının dörtte birini (102 milyar dolar) gerçekleştirdi.

SİPRİ NEDİR?

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SİPRİ) merkezi İsviçre'de bulunan ve çatışma, silahlanma, silah kontrolü ve silahsızlanma ile ilgili araştırmalara adanmış uluslararası bir kurumdur.

Yorumlar