Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?

Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızıdır, ünlü iki sanatçının kızı olduğu iddiası doğru mu soruları bu aralar oyuncunun hayranlarınca soruluyor. Dizide rehber öğretmen karakterini canlandıran Ayşe Kırca, performansıyla göz dolduruyor.

Google Haberlere Abone ol
Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca?

Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı, Levent Kırca ve Oya Başar'ın kızı olduğu doğru mu? Dizide iflah olmaz okulun rehber öğretmenini canlandıran Ayşe Kırca, performansıyla dikkat çekiyor. Okulun Yeliz öğretmeni karakterini canlandıran Ayşe Kırca'nın daha önce önemli yapıtlarda yer aldığı ancak ünlü iki ismin kızı olduğu yönünü hiç öne çıkarmadığı öğrenildi. Peki, Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?

İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde neredeyse terk edilmiş bir okulunda geçen "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi farklı senaryosuyla dikkatleri üzerine çektiği kadar oyuncu kadrosuyla da ilgi çekiyor. 

Oyuncu kadrosunda yer alan Ayşe Kırca'nın Levent Kırca ve Oya Başar'ın kızı olduğu öğrenildi. 

Ayşe Kırca dizide iflah olmaz okulun rehber öğretmeni Yeliz hanımı canlandırıyor. 

Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?
Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?

 

Ayşe Kırca bir röportajında diziyle ve kendisiyle ilgili olarak şunları söylemişti: 

'Gelsin Hayat Bildiği Gibi' izlenesi bir dizi. Çünkü herkesin kendisinden bir şey bulabileceği, birbirinden farklı birçok karakterle tanışacağı, ikinci şans arayışında olan umut dolu hayatları izleyecekleri bir proje. Acısıyla, tatlısıyla seyircinin heyecanla takip edeceği bir dizi olacak diye düşünüyorum.

Bütün bir kuşağı genelleme yaparak değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Her jenerasyonda mutlaka her tip insan var, ancak Z kuşağı internetin içerisine doğduğu için birçok şeyi çok daha erkenden fark edebiliyor bence. Genellikle özgüvenlerinin yüksek olduğunu ve cesur olduklarını görüyorum, bu özellikleri de hoşuma gidiyor.

Oyunculuk benim için, nefes almak, yemek yemek gibi bir ihtiyaç. Annem ve babamın oyuncu olmasından dolayı tiyatronun içine doğdum ve daha ilk günden oyunculuk beni büyüledi. Kendini böylesine ifade edebilme özgürlüğünün, başka başka karakterlerin kendi bedeninde hayat bulmasına izin vermenin çok özel bir his olduğunu düşünüyorum. Her yeni bir karakter beraberinde yeni heyecanlar getiriyor.

AYŞE KIRCA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ayşe Kırca 2 Mayıs 1994 İstanbul doğumlu dizi ve film oyuncusudur.

Levent Kırca ve Oya Başar’ın kızıdır.

Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?
Gelsin Hayat Bildiği Gibi Yeliz kim, Ayşe Kırca kimdir, kimin kızı?

 

 

Ayşe Kırca’nın Umut adında bir ağabeyi vardır.

New York Film Academy’de Oyunculuk Bölümü’nde 4 yıl eğitim aldıktan sonra mezun oldu. Eğitimi devam ederken “Immortality in Blue” ve “Dream Within a Dream” isimli iki kısa filmde rol aldı.

İlk profesyonel deneyimini yönetmenliğini Susan Johnson’ın, yapımcılığını ise “The Intern” filmini yapan Suzanne Farwell’in üstlendiği “Carrie Pilby” filminde oynayarak gerçekleştirdi.

2019 yılında Müjdat Gezen’in sahneye koyduğu “Pera Müzikali”nde rol aldı.

2020-2021 sezonunda Star TV’de yayınlanan “Sol Yanım” dizisinde “Yasemin” karakterini canlandırdı.

Günümüzde ise Show TV televizyon kanalında yayınlanmakta olan Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinde Yeliz karakterini canlandırmaktadır. Sökmen Talent Management bünyesinde yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.

Emre Şahin Kanat ile sevgili oldukları yönünde haberler geçmişte basına yansımıştır. Boğa burcundandır. 170 cm boyundadır.

Sosyal medyada Instagram kullanan genç oyuncunun bu yazının hazırlandığı sırada 15.500 takipçisi bulunmaktadır. Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinde yer aldığı bölümlerin sayısı arttıkça Instagram hesabındaki takipçi sayısının artış göstermesi beklenmektedir. Instagram adresi ayskirca

DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Gelsin Hayat Bildiği Gibi (TV Dizisi 2022)

Sol Yanım (TV Dizisi 2020-2021)

Carrie Pilby (Film 2016)

Immortality in Blue (Kısa Film 2015)

Dream Within a Dream (Kısa Film 2015)


 

Yorumlar