Gazze'de son durum: En az 7 bin kişi hala enkaz altında bulunuyor

İsrail'in enkaza çevirdiği Gazze'de en az 7 bin kişi hala enkaz altında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
En az 7 bin kişi hala enkaz altında

Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan'ın açıklamalarına göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırıları sonucunda meydana gelen insani krizde, 7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp durumda. Hamdan, Gazze'deki insanı durumun vahametini vurgulayarak, 800 binden fazla Filistinlinin kıtlık içinde yaşadığını ve 400 bin kişinin bulaşıcı hastalıklara yakalandığını belirtti.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırılarının ardından bölgede oluşan insani duruma dikkat çekti. Hamdan, İsrail saldırıları ve ablukası altında yaşayan Gazze Şeridi'nin dramatik durumunu anlattı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hamdan, Nazi (İsrail) olarak adlandırdığı İsrail yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki 2 milyondan fazla Filistinliye karşı yürüttüğü gıda ve yakıt girişini engelleme politikasının sonuçlarına değindi.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VE SALDIRILARIN ETKİSİ

Hamdan'a göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda yaralanan sivillerin sayısı 61 bine yükseldi ve yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 7 binden fazla kişi hala enkaz altında. Sivil savunma ve kurtarma ekiplerinin, İsrail'in hava saldırıları ve yakıt yokluğu nedeniyle bu kişileri enkazdan çıkarma çabaları engelleniyor. Ayrıca, Batı Şeria'daki durum da ele alındı ve 7 Ekim'den bu yana İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürülen Filistinli sayısının 350'ye, yaralı sayısının ise 4 bine yükseldiği belirtildi.

ABD'NİN ROLÜ VE HAMDAN'IN ELEŞTİRİLERİ

Usame el-Hamdan, Filistinlilere karşı işlenen suçlar ve "soykırım savaşı"nda İsrail'e verilen siyasi, diplomatik ve askeri destekle ilgili olarak ABD yönetimi ve Başkan Joe Biden'ı eleştirdi. ABD'nin, Filistin halkının öldürülmesi, yerinden edilmesi ve yok edilmesinde ortak olduğunu iddia eden Hamdan, ABD yönetiminin bu konuda hukuki, ahlaki ve insani açıdan sorumlu olduğunu vurguladı. Hamdan, İsrail ve ABD'nin kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerine de dikkat çekti.

 

Yorumlar